Ai probleme cu centrala termică? Acestea sunt cele mai dese defecțiuni care apar în sezonul rece

 

O centrală termică, indiferent de natura sa, este acum drumul cel mai scurt către confort, mai ales în comunităţi rupte de oraş şi de sisteme centralizate de încălzire. Dar confortul se poate uneori poticni în mici defecţiuni tehnice ale centralei şi care dispar abia după intervenţia specialistului. 

O primă problema este atunci când flacăra nu se aprinde. Printre cauzele identificate pentru această situaţie amintim: tempratura apei din cazan este superioară celei reglate, robinetul de gaz este închis, cazanul se află în avarie (led roşu aprins, trebuie rearmat de la butonul de resetare), prezenţa aerului pe coloana de gaz (aceeaşi soluţie de mai devreme) sau manometrul centralei indică presiune scăzută sau inexistentă în instalaţie (mai mică de 1,1 bari).

O altă problema este indicată de faptul că flacăra se aprinde apoi se stinge. În acest caz, cauza este inversatul fazei cu nulul pe cablul de alimentare. Că să scăpaţi de această problema poziţionaţi corect ştecherul în priză apoi resetati centrală de la butonul de resetare.

Vezi continuarea AICI.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe