Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Alarmă chimică în Galați! Un bloc întreg a fost evacuat! 31 de oameni, scoși din case, doar cu hainele de pe ei: „Nu mai puteam respira”

31 de oameni, scoși din apartamente doar cu hainele de pe ei. Alarma a fost dată după ce unei femei i s-a făcut rău din cauza mirosului puternic de pe scara blocului. După ore întregi de cercetări, echipajele de intervenție au descoperit cauza.

Momente de panică pentru locuitorii unui bloc din Galați. 31 de oameni au fost evacuați, de urgență, de pompieri, după ce au simțit un miros ciudat pe casa scării, iar aerul devenise irespirabil.

Compania de distribuție a gazului a sistat imediat furnizarea și a fost chemată o autospecială de cercetare chimică, biologică și nucleară de la ISU Brăila, pentru verificări suplimentare.

O femeie a dat alarma la 112, după ce a început să se simtă rău din cauza mirosului înțepător de pe casa scării. Oamenii au fost scoși de urgență din apartamentele lor, doar cu hainele de pe ei și au primit măști de gaze.

„Au venit, au bătut din ușă în ușă și ne-au scos afară”, a povestit unul dintre locatari.

Pompierii au făcut ample verificări în bloc, dar și în fiecare apartament, pentru a depista sursa mirosului. În tot acest timp, distribuția gazului în clădire a fost oprită.

După ore bune de verificări, echipajele specializate au descoperit sursa mirosului ciudat ce a creat panică printre oameni. De vină ar fi fost un sac de gunoi lăsat pe palierul de la etajul trei al imobilului.

„Sacul de gunoi, inclusiv conținutul acestuia, era acolo de câteva zile și intrase în putrefacție. De aceea, încet, încet, s-a manifestat mirosul tot mai puternic la nivelul etajului trei”, a declarat un reprezentant al echipajelor de intervenție.

ISU Galaţi informează că mirosul persistent manifestat, marţi seara, în scara şi unele apartamente ale blocului T10, de pe Drumul Viilor, unde s-a recurs inclusiv la evacuarea a 31 de persoane, provine de la o substanţă chimică necunoscută, prezentă în canalizare peste limitele normale.

Sursa: Antena 3

Recomandari