Antena Căutare

Alertă alimentară în România! Un produs extrem de folosit de gospodine în această perioadă a fost retras de pe piață

Un produs folosit de gospodine drept conservant a fost retras de pe piață. Potrivit autorităților, pentru că are la bază o substanță neautorizată ca aditiv alimentar.

Galerie
Un produs folosit de gospodine drept conservant a fost retras de pe piață. Potrivit autorităților, pentru că are la bază o substanță neautorizată ca aditiv alimentar | Shutterstock

Pe măsură ce toamna se apropie, tot mai multe gospodine încep să facă proviziile. Este acea perioadă din an în care peste tot în jur miroase a vinete și ardei copți și legumele pentru murat dispar rapid de pe tarabele din piață. În acest context, un produs periculos ce este folosit drept conservant a fost retras de pe piață, pentru că are la bază o substanță neautorizată ca aditiv alimentar.

Alertă alimentară în 10 județe din România. Un produs folosit drept conservant a fost retras de pe piață

Este alertă alimentară în 10 județe din România. Autoritatea Naţional Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANDVSA) anunţă retragerea de pe piaţă, din magazine din mai multe judeţe, a produsului Salicil, vândut ca agent de conservare pentru alimente de către diverse companii. Motivul retragerii este acela să substanţa nu este autorizată ca aditiv alimentar, potrivit ansvsa.ro.

Este vorba despre plicuri care conţin cantităţi cuprinse între 10 şi 25 de grave de substanţă vândută ca agent de conservare pentru alimente, care în realitate nu este folosit ca aditiv alimentar.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Trei sortimente de tăieței retrase de la vânzare din cauză că pot cauza „otrăvire acută”. Sunt printre preferatele consumatorilor

ANDVSA anunţat că retrage acest produs de pe piaţă din magazine din judeţele Alba, Mureş, Satu Mare, Arad, Bihor, Cluj Napoca, Bistriţa Năsăud, Braşov, Sălaj sau Maramureş, iar cei care au cumpărat aceste produse sunt rugaţi să nu le utilizeze şi să le returneze.

Acidul acetil salicilic sau aspirina,așa cum este cunoscută generic substanța nu are rol de conservant, iar gospodinele o folosesc dintotdeauna. De fapt, adaosul ei la conservele de legume chiar împiedică pasteurizarea natureală favorizată de oţet şi sare.

Un alt produs este retras de la vânzare din cauza posibilității infestării cu Salmonella

Numai în prima jumătate de an, ANDVSA a emis 6 alerte alimentare în țară. Acestea au vizat diverse produse care prezentaru un risc ridicat pentru sănătatea celor care le consumă.

Luna trecută, autoritățile au anunțat faptul că un produs comercializat de Kaufland România este posibil să fie contaminat cu Salmonella, și că, tocmai de aceea, s-a decis retragerea de la vânzare.

„Firma producătoare AB World Foods UK informează despre retragerea de pe piață a tuturor loturilor din produsul Pasta Tahini Al’Fez 160g.

În cazul produselor vizate, nu se poate exclude faptul că acestea pot avea suspiciune de prezență Salmonella. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, producătorul AB World Foods LTD UK și importatorul pentru România Parmafood Group Distribution SRL au reacționat fără întârziere și au retras aceste produse de la vânzare.

Firma AB World Foods LTD UK și Parmafood Group Distribution SRL își cer scuze pentru neplăceri. Clienții care au achiziționat produsele cu datele de identificare de mai sus, sunt rugați sa returneze produsul la magazinul de unde l-au cumpărat. Această rechemare vizează exclusiv produsul Pasta Tahini Al`Fez 160g.

Citește și: Alertă alimentară! Dr. Oetker a retras un produs de pe piață, deoarece conține toxine de mucegai

Alte produse vândute de Parmafood Group Distribution SRL, inclusiv alte produse de la producătorul AB World Foods LTD UK nu sunt afectate de această rechemare” este mesajul transmis pe site-ul ANSVSA.ro.

Experiența neplăcută a unui român la Mănăstirea Ghighiu. De ce a rămas cu un „gust amar” după ce a vizitat lăcașul de ru... Rezultate Loto azi, 29 august 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x