Este alertă în Argeş după ce 21 de persoane au fost diagnosticate cu boala Lyme! Alţi trei oameni aşteaptă rezultatele analizelor. Căpuşele au atacat atât în oraşe, cât şi la ţară. Dar cel mai grav este că nu toţi cei muşcaţi se prezintă la doctor.
Mulţi aleg să-şi scoată singuri căpuşele şi să nu se trateze, în condiţiile în care această boală poate fi mortală. O localnică din Băbana nu se sperie de boala Lyme, pentru că nici nu ştie prea multe despre efectele ei. Tratează muşcătura de căpuşă cu superficialitate, deşi în comuna ei un bărbat de 54 de ani suferă de această maladie gravă şi este sub tratament. Şi ca această femeie mai sunt şi alţii.
Iar dacă oamenii scapă de muşcătura căpuşelor este doar din noroc. Că nimeni nu ia măsuri speciale de protecţie. Gazul sau alte asemenea substanţe folosite ca leacuri băbești în tratamentul mușcăturii de căpușă pot agrava situația.
Căpuşa se fixează pe piele şi rămâne ataşată de piele, este vizibilă, are dimensiuni e câţiva milimetri. Specialiştii atenţionează că este necesară părerea unui medic, mai ales că simptomele în faza iniţială sunt înşelătoare. Boala începe cu simptome generale, cu oboseală, febră, ceva care mimează o gripă.
Numărul celor diagnosticaţi cu boala Lyme este îngrijorător şi este cel mai mare din ultimii ani înregistrat în judeţul Argeş.
Şase eleve din Topliţa au inventat cel mai tare dispozitiv al momentului! Plasturele cu GPS, un fel de înger păzitor al ... Informații de ultimă oră în cazul elevilor din Dâmboviţa cărora le-au fost anulate lucrările la Istorie. „Erau zgârietur...