Antena Căutare

Alertă în Alba Iulia! Doi oameni au fost înţepaţi cu o seringă, pe stradă! Cu ce ar fi putut fi infectați

Este alertă pe străzile din Alba Iulia, după ce doi oameni au fost înţepaţi cu ceea ce ar fi putut fi o seringă. Aceștia s-au dus de urgență la spital, dar nu au putut da niciun indiciu despre cei care i-au atacat.  

Este alertă pe străzile din Alba Iulia, după ce doi oameni au fost înţepaţi cu ceea ce ar fi putut fi o seringă. Aceștia s-au dus de urgență la spital, dar nu au putut da niciun indiciu despre cei care i-au atacat.

Primul incident s-a petrecut la sfârşitul lunii trecute. Indivizii au atacat din nou, chiar în urmă cu patru zile. Oamenii mergeau liniştiţi prin oraş, când la un moment dat au simţit o înţepătură. Apoi, au mers de urgenţă la spital.

„Prezentând plăci înţepate, prima pacientă, femeie de 37 de ani, la nivelul braţului stâng, iar a doua, bărbatul de 63 de ani, a prezentat o plagă înţepată cu un obiect ascuţit la nivelul antebraţului drept”, a spus Dan Crinic, director medical la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia.

După ce le-au dezinfectat plăgile şi le-au administrat un vaccin antitetanos, medicii le-au recomandat pacienţilor să facă teste pentru HIV şi hepatită.

„Virusul hepatitei B poate persista pe un obiect de gen ac, seringă, o perioadă mai mare de timp, iar virusul HIV SIDA doar câteva minute. Anticorpii dacă vor apărea vor necesita luarea unor măsuri de administrare a unor seruri anti-HIV, iar la hepatita B se poate face vaccinarea”, a mai spus Dan Crainic.

Victimele nu au depus plângere la poliţie. Oamenii legii s-au autosesizat, după materialele apărute în presă şi au deschis o anchetă. Pe lista de suspecţi se află mai mulţi tineri.

„În urma verificărilor făcute de poliţişti au fost identificate două persone care au fost agresate prin folosirea de obiecte înţepătoare, au fost întocmite dosare penale în cauză şi sunt efectuate cercetări pentru loviri sau alte violenţe”, a declarat Luminița Prodan, purtător de cuvânt IPJ Alba Iulia.

Locuitorii din oraş sunt îngroziţi şi se tem să nu devină, la rândul lor, victime.

Victimele vor trebui să-şi facă analizele complexe, iar abia apoi se va stabili dacă viaţa lor a fost pusă sau nu în pericol. Dacă se va confirma că au fost infectaţi cu HIV şi hepatită, atunci vinovaţii riscă închisoare până la 10 ani.

Incident deosebit de grav la stația de metrou 1 Mai! O bucată de plafon a căzut și a fost proiectată printre călători... Invazie de furnici la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Constanţa! O mamă a filmat totul – Video...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x