Antena Căutare

România anului 2018. Alocație de 2 lei pentru copii!!! Ce se întâmplă este revoltător!

Majorarea alocațiilor în România este un subiect care a generat multe nemulțumiri în România de-a lungul timpului. Suma mică pe care o încasează un copil sau adolescent spune mult despre nivelul de trai din țara noastră și cât de mult investesc guvernanții în... generația următoare

Majorarea alocațiilor în România este un subiect care a generat multe nemulțumiri în România de-a lungul timpului. Suma mică pe care o încasează un copil sau adolescent spune mult despre nivelul de trai din țara noastră și cât de mult investesc guvernanții în... generația următoare.

Potrivit unor studii realizate de curând, România se numără printre statele care cheltuie cel mai puțin cu tinerii, suma alocată de guvernanți în acest caz fiind de 2 lei pe zi.

CHELTUIELI MINIME CU NOUA GENERAȚIE

România a cheltuit 2 miliarde euro pe beneficii pentru familie și copii în 2015, arată cele mai recente date Eurostat despre țara noastră. Asta înseamnă 101,5 euro de locuitor, 1.3% din PIB și 8,81% din totalul beneficiilor sociale, scrie edupedu.ro. În aceste cheltuieli întră alocațiile pentru copii, dar și sprijinul pentru familiile nevoiașe, cele mono-parentale sau cele care au copii cu dizabilități. Spre comparație, vecinii bulgari alocă 119,7 euro pe locuitor, adica 1.9% din PIB și 10.95% din totalul beneficiilor.

Alocatii copii tăiate! Austria diminuează alocaţiile copiilor imigranților

Vești proaste pentru mii de români! Copiii care ar putea să rămână fără jumătate din alocații! Ministrul Muncii a făcut anunțul

Alocațiile din România sunt diferențiate pe vârste. De la naștere până la 2 ani se acordă 200 de lei, echivalentul a 42 de euro, iar între 2 și 18 ani, 82 de lei pe lună, adică 17 euro/lună. Pentru un copil între 2 și 18 ani, asta înseamnă 0,56 de euro cenți pe zi. În lei, suma ar fi 2,73 de lei pe zi.

În Italia, alocaţia lunară ajunge la 258 euro pe lună, iar în Suedia alocaţiile variază între 120 euro şi 218 euro per copil, în funcţie de numărul de copii din familie.

În Marea Britanie, sunt mai multe tipuri de indemnizaţii acordate copiilor. Există o alocaţie standard (Child Benefit), care reprezintă aproximativ 100 euro pentru primul copil şi câte 65 euro pentru ceilalţi copii.

În Irlanda, alocaţia pentru fiecare copil este de 130 euro (în cazul primilor trei născuţi) şi de 140 euro de la al patrulea copil în sus. Ca şi britanicii, irlandezii mai acordă şi alte subvenţii şi ajutoare copiilor care pot dubla sau chiar tripla această sumă.

România anului 2018. Alocație de 2 lei pentru copii!!! Ce se întâmplă este revoltător!

CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN EUROPA

În Olanda, alocaţia standard pentru copii creşte o dată cu vârsta copilului şi se acordă trimestrial. Până la vârsta de 5 ani, fiecare copil primeşte 191 euro la trei luni (63 euro pe lună), dacă are între 6 şi 11 ani, primeşte 232 euro pe trimestru (77 euro), iar după 11 ani, până la 17 ani statul olandez îi alocă 273 euro (91 euro lunar).

Copiii olandezi se pot încadra şi la o indemnizaţie suplimentară - aşa numitul Child Budget, sumă acordată lunar de Guvern, cu un cuantum variabil în funcţie de anumite condiţii.

Ungaria alocă 63 de euro lunar copiilor; chiar şi Bulgaria dă mai mulţi bani: 13 euro lunar.

Germania plăteşte câte 164 euro pentru primul copil şi măreşte susţinerea până la 170 euro pentru al treilea.

În Finlanda, alocaţia pentru priimul copil este de 104 euro pe lună, pentru al doilea copil de 115 euro şi ajunge la suma de 189 euro pentru al cincilea copil.

Vești proaste pentru românii cu centrale termice de apartament! Autoritățile au făcut anunțul în urmă cu puțin timp ... An școlar 2018-2019. Când pică vacanța de iarnă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x