Antena Căutare

Vești proaste pentru mii de români! Copiii care ar putea să rămână fără jumătate din alocații! Ministrul Muncii a făcut anunțul

Mii de copii din România, ai căror părinți lucrează în Austria, ar putea să rămână fără o parte din alocații, întrucât autoritățile vor să adopte un proiect ce prevede indexarea. 

Mii de copii din România, ai căror părinți lucrează în Austria, ar putea să rămână fără o parte din alocații, întrucât autoritățile vor să adopte un proiect ce prevede indexarea.

Astfel, în cadrul întâlnirii pe care ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a avut-o cu Marianne Thyssen, comisar european pentru Ocupare, Afaceri Sociale, Competenţe şi Mobilitate s-a discutat despre problema indexării alocației.

Confrom unui comunicat de presă emis de Ministerul Muncii, ”cei doi oficiali şi-au exprimat îngrijorările în legătură cu o situaţie semnalată atât de cetăţeni ai unor state europene, cât şi de organizaţii neguvernamentale, vizavi de o posibilă încălcare a drepturilor copilului în Austria, ca urmare a intenţiei Parlamentului naţional de a indexa alocaţiile copiilor cetăţenilor rezidenţi, din alte state europene, care îşi desfăşoară activitatea pe teritorul statului austriac”.

Comisarul Thyssen a reiterat poziţia negativă a executivului european faţă de promovarea mecanismului indexării alocaţiilor pentru copiii lucrătorilor mobili UE.

Pentru prima dată, discuţia a apărut în Austria la începutul anului, atunci când cancelarul austriac Sebastian Kurz a decis că Guvernul trebuie să reducă beneficiile copiilor rezidenţilor austrieci care trăiesc într-o ţară în care nivelul de trai este mai scăzut.

„Sistemul nu este construit corect, pentru doi copii care nu trăiesc în Austria, ci în România, aproape 300 de euro sunt transferaţi lunar în România. Este aproape cât salariul mediu de acolo”, a declarat Kurz.

Acum, însă, un proiect se află în procedură legislativă pentru indexarea alocațiilor pentru copiii muncitorilor străini, în cazul în care copiii lor trăiesc în ţările de origine. În cazul în care proiectul va trece de Parlamentul din Austria, alocațiile vor fi diminuate în cazul lucrătorilor proveniţi din ţări cu costuri de trai mai mici, cum ar fi România (reducerea putând ajunge la 50%), conform Bugetul.ro.

Trei ani de la Colectiv. Victimele tragediei vor fi comemorate printr-un Marș al Chitarelor și un moment muzical... Credincioșii se pregătesc de post. Tradiții și obiceiuri la sărbătoarea de dinainte de postul Crăciunului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x