Antena Căutare

Alocații copii, majorate din 1 aprilie 2019. Cum primești alocația pe card

Alocații copii 2019, majorate din aprilie. Copiii vor primi alocați mărite începând cu data de 1 aprilie 2019. Sume 300 de lei pe lună pentru cei cu vârsta de până în doi ani, 150 de lei pe lună pentru cei până în 18 ani și 300 de lei lunar pentru copiii cu handicap, cu vârsta de până în 18 ani.

Alocații copii, majorate din 1 aprilie 2019. Cum primești alocația pe card
alocatii copii 2019

Alocații copii 2019, majorate din data de 1 aprilie 2019. Legea bugetului de stat pentru anul 2019 a intrat in vigoare, astfel că sumele pe care le vor primi copiii sunt: 300 de lei pentru cei cu vârsta de până în doi ani, 150 de lei pentru cei de până în 18 ani, 300 de lei pentru copiii cu handicap, cu vârsta de până în 18 ani. Cum poți primi alocația copilului pe card.

UPATE: Alocațiile mărite vor intra în conturile copiilor începân cu luna mai 2019.

Alocații copii mărite de la 1 aprilie 2019. Legea spune că majorarea alocațiilor se aplică începând cu "începând cu drepturile aferente lunii următoare intrării în vigoare a Legii bugetului de stat pe 2019". Astfel că, copiii și tinerii din România vor primi alocații majorate începând cu luna aprilie a acestui an.

Alocații copii 2019. Cum primești alocația copilului pe card

Copiii de până în doi ani vor primi de la data de 1 aprilie o alocație în valoare de 300 de lei, de la 200 de lei cât valora până în prezent. Părinții ar putea primi alocația copiilor pe card, dacă nu doresc să apeleze la serviciile Poștei Române. Cei interesați de procedură trebuie să știe că practica este următoarea: mai întâi se deschide un cont la o anumită bancă, în funcție de preferințe, respectiv dobânzi, comisioane mai mici. Pentru cei care au deja un cont deschis la bancă, dar nu au card, se atașează un card la contul deschis.

Pentru cei care au const deschis și card, trebuie să solicite băncii în cauză un extras de cont, care va conține IBAN-ul contului curent. Cu acest document se merge la Direcția Muncii și Asistență Socială, unde se va completa o cerere. Ambii părinți trebuie să fie de acord ca alocația să se vireze în contul unuia dintre ei, motiv pentru care este necesară prezența amândurora, dar și o cerere scrisă prin care să dă acest consimțământ. Banii se vor vira pe card luna viitoare acestui demers.

Alocații copii 2019. Vezi aici ce modificări sunt și acte sunt necesare

sursa foto: newsromania.net

Paște 2019. La ce să fii atent când alegi carnea și ouăle pentru masa de Paști... Philip Morris International inițiază Anul Unsmoke - Un îndemn pentru toți cei care pot susține un viitor fără fum...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x