Antena Căutare

Anunț uriaș pentru mii de femei. Viitoarele mămici ar putea primi 11.000 de lei în TREI TRANȘE!

Primăria Capitalei ar putea acorda un sprijin substanțial femeilor care vor să recurgă la fertilizarea in vitro.

"În România, rata fertilităţii scade alarmant. Se estimează că în acest ritm, în 2050 România va ajunge la o populaţie de doar 14 milioane de locuitori, faţă de aproximativ 19 milioane, cât sunt în prezent. (...) Unu din şase cupluri care încearcă să aibă un copil va avea dificultăţi în a obţine sarcina. Fertilitatea scade cu vârsta", se arată în proiectul de hotărâre, semnat de primarul Capitalei, Gabriela Firea.

"În aceste condiţii, se impune în continuare o intervenţie activă a Primăriei Capitalei în domeniul încurajării natalităţii şi a ratei fertilităţii, astfel încât cuplurile infertile să fie sprijinite în procesul conceperii copiilor prin procedura de reproducere asistată", explică municipalitatea.

Astfel, Gabriela Firea propune acordarea de vouchere pentru realizarea fertilizării in vitro, în valoare de 10.800 de lei, echivalentul sumei de 3.000 de euro, sumă acordată în trei tranşe de câte 3.600 de lei. Primul voucher se acordă după procesarea cererii în baza primei scrisori medicale, al doilea se acordă înainte de efectuarea puncţiei ovariene în baza celei de-a doua scrisori medicale, iar al treilea voucher se acordă înainte de embriotransfer, în baza celei de-a treia scrisori medicale.

VACANŢA DE PAŞTE 2018. Anunţul a fost făcut! Când se întorc elevii la şcoală... Precizare de ULTIMĂ ORĂ din partea Guvernului: „Salariile bugetarilor se dau în această săptămână, PENSIILE vor intra......

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x