Anunțul care a făcut înconjurul României! Un bătrân își lasă gratuit vila din București! Care sunt condițiile

 

Fiecare român visează să dețină o locuință și majoritatea tinerilor se încumetă la credite bancare pentru 20 sau chiar 30 de ani. 

Un anunț postat pe rețeaua de socializare Facebook a devenit viral. Un român  de 80 de ani ar lăsa moștenire o vilă în Capitală, rezervându-și însă dreptul de uzufruct viager, adică dorește să fie în grija unei familii până la deces.

„Proprietar octogenar las GRATUIT vilă în București în baza unui contract de uzufruct-viager cu drept de abitație. Nu am copii și dorec să las casa unei familii de intelectuali bine educați! Îmi rezerv dreptul să fac selecția familiei și aștept solicitările dumneavoastră doar la anunț pe contact”, se arată în anunțul care a adunat mii de like-uri și distribuiri.

Și dacă vă întrebați ce înseamnă uzufruct, a1.ro vă oferă definiția.

Uzufructul este dreptul de a folosi bunul altei persoane şi de a culege fructele acestuia, întocmai ca proprietarul, însă cu îndatorirea de a-i conserva substanţa” (Art. 703 noul Cod Civil). Uzufructul este viager când se încheie pe durata vieții beneficiarului sau titularului acestuia. Din punctul de vedere al duratei, dacă titularul este o persoană fizică, uzufructul poate fi cel mult viager. Dacă beneficiarul dreptului de uzufruct este o persoană juridică, acesta se poate închea pe o perioadă de maxim 30 de ani. Prin urmare, uzufructul poate fi viager numai când beneficiarul este o persoană fizică”, potrivit avocat.net.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe