Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Film animatie: 101 dalmatieni

Arest la domiciliu pentru un medic clujean, prins în timp ce ar fi luat mită de la un pacient. Ce pedeapsă riscă

Medicul ortoped Florin Răcăşan de la Spitalul de Recuperare din Cluj va rămâne sub arest la domiciliu, în urma deciziei Curții de Apel Cluj. Bărbatul a fost prins în flagrant, în timp ce primea 700 de euro mită de la un pacient.

Medicul ortoped Florin Răcăşan de la Spitalul de Recuperare din Cluj va rămâne sub arest la domiciliu, în urma deciziei Curții de Apel Cluj. Bărbatul a fost prins în flagrant, în timp ce primea 700 de euro mită de la un pacient.

Cunoscutul medic ortoped a fost arestat pentru 30 de zile la domiciliu, conform deciziei de miercuri a Tribunalului Cluj. Medicul ar fi fost reținut în urmă cu câteva zile, fiind prins în flagrant în timp ce lua 700 de euro de la un pacient, scrie Ziar de Cluj.

Medicul a contestat măsura, dar Curtea de Apel Cuj a respins contestaţia medicului şi a stabilit, joi, că acesta va rămâne în arest la domiciliu.

CITEȘTE ȘI: Un angajat al unui spital din București a fost concediat de un „pacient fals”. Câți bani ceruse șpagă

„În temeiul art. 204 din Codul de procedură penală resping ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul RFM împotriva încheierii penale nr. 500 din 15.07.2019 a Tribunalului Cluj. În baza art. 275 alin. 2 Codul de procedură penală obligă pe contestatorul RFM la plata sumei de 300 lei reprezentând cheltuieli judiciare. Definitivă”, se arată în soluția Curții de Apel Cluj.

CITEȘTE ȘI: Experiment într-un spital românesc. Joaca de-a Dumnezeu. Moartea e driblată la „Minore”, „Majore” și „Resuscitare”

„În baza art.218 şi 220. C.pr.pen. admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, şi în consecinţă : Dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, prev. de art.202 alin.4 lit.d C.pr.pen. faţă de inculpatul : - R. F. M., - pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 15.07.2019 şi până la data de 13.08.2019 inclusiv. În temeiul art.221 alin.1 C.pr.pen. constată că inculpatul locuieşte în şi impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul situat la adresa de mai sus, fără permisiunea organului judiciar. În baza art.221 alin.2 C.pr.pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii : a) să se prezinte în faţa organului judiciar ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu D. N., D. R. şi D. R.-C. În temeiul art.2 alin.4 C.pr.pen. atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Face aplicarea art.221 alin.8 C.pr.pen. Potrivit art.275 alin.3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare cu procurorul şi inculpatul. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 15.07.2019, ora 18.50, în prezenţa inculpatului”, a comunicat Tribunalul Cluj.

Dacă va fi găsit vinovat, medicul riscă o pedeapsă de până la zece ani de închisoare.