Bilantul cutremurului a fost teribil - au murit 1.578 de oameni, dintre care 1.424 numai in Capitala. La nivelul intregii tari, 11.300 de oameni au fost raniti si aproximativ de 35.000 de locuinte s-au prabusit.
Seismul a avut epicentrul in Vrancea, la o adancime de 100 de kilometri, iar unda de soc a fost resimtita in aproape intreaga zona balcanica, potrivit Wikipedia.org.
In Bucuresti, peste 33 de cladiri si blocuri inalte s-au prabusit. Nicolae Ceausescu, aflat in vizita in Nigeria in seara producerii cutremurului, a decis instituirea starii de necesitate in intreaga tara. In zilele urmatoare, el a iesit adesea pe strazile Capitalei, incercand sa calmeze populatia si a cerut ferm ca operatiunile de cautare si salvare a victimelor sa fie prelungite peste termenul considerat limita pentru supravietuire.
Printre victimele cutremurului din 1977 s-au numarat si personalitati precum actorii Toma Caragiu si Eliza Petrachescu, regizorul Alexandru Bocanet sau cantareata Doina Badea.
Cutremurul din 1977 este seismul care a facut cele mai multe victime si cele mai mari pagube in tara noastra, insa din punctul de vedere al magnitudinii, nu a fost si cel mai puternic. Cel mai puternic cutremur din istoria recenta a Romaniei este cel produs la 10 noiembrie 1940, la ora 3:39, care a avut magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter.
Seismul a avut efecte devastatoare in centrul si sudul Moldovei, dar si in Muntenia. Numarul victimelor a fost estimat la 1.000 de morti si 4.000 de raniti, majoritatea in Moldova. Numarul exact al victimelor nu a fost, insa, niciodata cunoscut cu exactitate, informatiile fiind cenzurate la acea vreme.
Afaceristul argesean Catalin Spataru, retinut pentru 24 de ore. "Regele asfaltului" din Arges s-a predat procu... VIDEO! Cluj-Napoca: Zeci de oameni au adus un omagiu celor doi copii ucisi de tatal lor...