Antena Căutare

UPDATE! Specialistii au decis: Se reia vaccinarea anti-TBC a nou-nascutilor!

Vaccinul e bun, au exagerat medicii. Avem inca o dovada ca in Romania, sanatatea e un experiment continuu. Specialistii europeni chemati sa verifice siguranta vaccinului danez impotriva tuberculozei au dat verdictul: serul e sigur, iar vaccinarea poate continua. Pentru ca n-au fost instruiti, medicii romani ar fi exagerat cu tratamentul reactiilor adverse

Potrivit specialistilor, niciunul dintre copii n-a avut reactii adverse severe. Doar ganglioni mariti, care se retrag in cateva luni, fara tratament. La noi insa, copiiilor li s-au prescris tratatmente pe cate sase luni, cu cel putin trei tipuri de medicamente.

Ministerul Sanatatii a decis sa reia vaccinarea imediat. Tot cu serul de import. De data aceasta, insa, cu alte reguli. Medicii vor fi instruiti sa administreze corect dozele, dar si cum sa trateze eventualele reactii adverse.

Romania are insa nevoie de vaccinul BCG. Serul a salvat in ultimul deceniu peste zece mii de copii. La fiecare un milion de bebelusi vaccinati, sunt evitate 350 de cazuri de tuberculoza severa.

Consiliul Concurentei pregateste amenzi pentru marile magazine... Romanii ar putea avea bancnote cu Ecaterina Teodoroiu sau Regina Maria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x