Avem voie să consumăm lapte praf, în timpul postului? Răspunsul unui preot, la întrebarea unui credincios

În mijlocul Postului Pascal, credincioşii găsesc tot felul de alternative la "hrana de dulce". De la pateuri vegetale, la brânza din soia şi chiar la consmulul de lapte.

În mijlocul Postului Pascal, credincioşii găsesc tot felul de alternative la "hrana de dulce". De la pateuri vegetale, la brânza din soia şi chiar la consmulul de lapte.

Însă, pe lângă cel produs din cocos sau migdale există şi laptele praf, care a stârnit o controversă printre credincioşi. Este sau nu de post? Un preot a oferit răspunsul, deloc surprinzător:

"Laptele praf nu este de post. El este obținut din lapte, într-un proces tehnologic format din două etape:

1. laptele este fiert și, prin evaporare, apa prezentă în mod natural în lapte în proporție de 87% este parțial eliminată. Ceea ce rezultă după evapoararea conținutului de apă este lapte concentrat;

2. laptele concentrat este pulverizat în particule fine într-un jet de aer fierbinte, eliminându-se astfel complet apa și rezultând laptele praf.

În plus, laptele praf conține și o mulțime de substanțe chimice. Prin urmare, produsele care conțin lapte praf nu pot fi considerate de post. Post cu folos duhovnicesc!", explică preotul Andrei Autdori pe doxologia.ro.

Ultimele știri