Antena Căutare

Avertismentul meteorologilor! România, lovită de un fenomen meteo neobișnuit. Pericolul este uriaș

În aceste zile, un nor de praf saharian va afecta România, concentraţia maximă a particulelor de praf şi nisip provenit din Sahara urmând să se resimtă încă de marţi. Maşinile şi geamurile caselor vor fi acoperite de particule roşiatice, iar cei alergici ar putea avea de suferit.

În aceste zile, un nor de praf saharian va afecta România, concentraţia maximă a particulelor de praf şi nisip provenit din Sahara urmând să se resimtă încă de marţi. Maşinile şi geamurile caselor vor fi acoperite de particule roşiatice, iar cei alergici ar putea avea de suferit.

Agenţia Naţională de Meteorologie din Ungaria a avertizat că, începând de duminică seară, norul de praf saharian se afla deasupra Ungariei încă de luni, 16 aprilie deasupra părţii de Vest a României.

În ultima vreme, astfel de episoade sunt tot mai dese - susţin meteorologii. Deşi nu e periculos, aerul încărcat cu particule sahariene poate agrava alergiile sau afecţiunile respiratorii existente, sunt de părere medicii.

Furtunile de nisip şi praf venite din deşertul Sahara sunt cunoscute pe plan local ca “simoom” sau “simoon”. Specialiştii subliniază că numărul furtunilor de praf sahariene a crescut de aproximativ 10 ori în jumătate de secol, din 1950.

Avertisment pentru toți românii, care zboară de pe Otopeni! Vor fi probleme până la sfârșitul verii... Vremea 18 aprilie. Prognoza meteo are vești proaste: ploi, vânt, frig...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x