Antena Căutare

Bidonul contrabandei din curtea presedintelui PDL Ialomita

Patru inspectori vamali si trei "anonimi" sunt cercetati de DNA pentru o megaescrocherie derulata in comuna Ion Roata. Afacerea, gazduita intr-un depozit apartinand unei firme a presedintelui PDL Ialomita Marinica Cazacu, s-a derulat in perioada iulie 2009-august 2010 si a insemnat contrabanda cu motorina in valoare de peste 260 de milioane de lei, circa 65 de milioane de euro, pentru care nu s-au achitat acciza si TVA.



La data de 11 mai 2009, societatea comerciala Dumi-Mar Telecons SRL Constanta isi stabileste un punct de lucru in Ialomita. Pentru aceasta, firma a inchiriat un depozit de carburanti apartinand firmei Ciril Com Ion Roata, controlata de Marius Cazacu, fiul presedintelui PDL Ialomita Marinica Cazacu.

La acest punct de lucru societatea urma sa desfasoare comert cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi si grasi, precum si al derivatelor. Contractul de inchiriere dintre cele doua firme, care in cele din urma se va dovedi doar o hartie fara valoare, a fost autentificat la notariat. In baza acestui contract, administratorul Dumi Mar, Zaharia Dumitru, a cerut Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale autorizatie de antrepozit fiscal pentru activitatea de depozitare de produse energetice.

Mai exact spus, baietii incercau sa obtina autorizatie pentru comercializarea carburantului destinat navelor maritime si fluviale care, potrivit legii, este scutit de accize. Subalternii vamesului-sef Scriosteanu avizeaza favorabil cererea firmei din Constanta si propun autorizarea. Documentatia trimisa ANV este returnata pe motiv ca DJAOV Ialomita nu avea competenta sa o intocmeasca, deoarece solicitantul avea sediul social in Constanta.

Problema a fost reparata rapid. La data de 26 mai, firma bidon isi schimba proprietarul. Baietii din spatele afacerii baga la inaintare un somer din comuna Grivita. Iar bidonul incepe sa functioneze din plin, fara oprelisti si sa ruleze.

Citeste tot articolul pe jurnalul.ro!

Foto: guraialomitei.com

SPECIAL! Amiralul cu pensie de sergent... Sindicatele participa, astazi, la o noua runda de negocieri pe tema noului Cod al Muncii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x