Căutare Live

Biserici amendate în Săptămâna Patimilor! Motivul pentru care au fost sancționate cu 14.500 de lei

Șaisprezece biserici din Bistriţa-Năsăud au fost amendate, în Săptămâna Patimilor, după ce au fost descoperite nereguli înainte de Paşte. 

Șaisprezece biserici din Bistriţa-Năsăud au fost amendate cu 14.500 de lei, în Săptămâna Patimilor, după ce au fost descoperite nereguli la acestea înainte de Paşte.

Cele 16 biserici au fost amendate de angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, deoarece nu deţineau autorizaţie de securitate la incendiu. Alte câteva zeci de biserici au primit avertismente pentru deficienţele constatate.

În Bistriţa-Năsăud există peste 500 de biserici, pompierii efectuând, în ultimele zile, 54 de controale la aproape toate bisericile în care se vor oficia slujbe de Paşte.

„Au fost efectuate mai multe controale la lăcaşuri de cult – biserici , având în vedere că în perioada sărbătorilor sunt frecventate de un număr mare de utilizatori. Pe timpul celor 54 de acţiuni de control au fost identificate 16 obiective fără autorizaţie de securitate la incendiu şi au fost aplicate 16 amenzi, în valoare de 14.500 lei şi 357 avertismente”, a anunţat, joi, într-un comunicat de presă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, potrivit Mediafax.

Potrivit ISU Bistriţa-Năsăud, pe timpul acţiunilor preventive, au fost instruiţi preoţii şi personalul clerical asupra modalităţilor practice de coordonare a evacuării enoriaşilor, dar şi asupra utilizării stingătoarelor de incendiu dispuse în interiorul lăcaşelor.

Controalele vor continua până sâmbătă.

34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte... Nea Mărin spune „Poftiţi pe la noi: Poftiţi prin ţară!”, din 6 decembrie 2021, în fiecare luni, marţi şi miercuri, la An...
Ultimele știri