Antena Căutare

Blocaj in sanatate: Fara retete compensate sau gratuite, trimiteri si concedii medicale!

Medicii de familie au anuntat ca, incepand din 1 aprilie, nu mai prescriu retete compensate si gratuite, intrucat nu au contractul-cadru de acordare a asistentei medicale, iar normele de aplicare a acestuia "au fost aprobate pe sest". Presedintele CNAS a declarat insa ca refuzul medicilor de familie de a mai elibera retete compensate si gratuite este nejustificat, deoarece contractele vechi au fost prelungite automat, pana la intrarea in vigoare a celor noi.

Presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti - Ilfov, Rodica Tanasescu, a declarat, joi, pentru Mediafax, ca a aflat ca normele la contractul-cadru privind acordarea asistentei medicale pentru 2010 "au fost aprobate pe sest", fara consultarea medicilor de familie, iar prevederile din respectivul act "vor reduce cu aproape 40% bugetul medicinii primare".

La randul sau, presedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihaila, a aratat ca din 1 aprilie nu exista contract-cadru si ca medicii de familie nu vor aproba semnarea niciunui document "in alb asa cum s-a incercat de fiecare data".

De asemenea, medicii de familie nu vor mai da pacientilor bilete de trimitere catre medicii specialisti si nici concedii medicale.

CNAS ii contrazice pe medici
Potrivit presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Lucian Duta, contractele care erau valabile pana la 31 martie au fost prelungite automat pana la intrarea in vigoare a celor noi, acestea urmand sa se inchida treptat, pe masura ce sunt semnate noile contracte.

"Decizia medicilor de familie de a nu elibera retete compensate si gratuite, concedii medicale sau bilete de trimitere catre specialisti este nejustificata", a spus Lucian Duta.

Presedintele CNAS si-a exprimat regretul ca "pacientii sunt pusi in mjilocul acestei probleme, fiind sacrificati de catre doctori".

Studiu: 80% din angajati, fara prime de Paste... Programul de Paste al hipermarketurilor si al institutiilor publice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x