Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:25Chefi la cutite

Bolnavii de cancer din România rămân fără medicamente! Motivul este incredibil! Medicii cer să se găsească urgent o soluție!

Bolnavii de cancer din România rămân fără medicamente. Pentru unele dintre ele, stocurile vor fi epuizate în mai puțin de o lună, iar medicii cer să se găsească urgent o soluție, pentru că altfel viața a mii de oameni este în pericol.

Ilustrație.

Problema pornește de la faptul că producătorii de medicamente se orientează spre alți clienți din cauza prețurilor mici impuse de stat.

La Institutul de Oncologie de la Iaşi vin în fiecare zi aproape 200 de pacienţi pentru chimioterapie. Medicilor le este tot mai greu să îi privească în ochi. La farmacie medicamentele sunt din ce în ce mai puțin, iar multe dintre acestea nu au înlocuitor.

„Sunt câteva medicamente în medicaţia oncologică la care stocurile sunt zero. În cazul în care în luna următoare nu se face un import de medicamente riscăm să intrăm în criză pentru pacienţii cu leucemie acută”, a declarat Gabriel Dimofte, director medical al Institutului de Oncologie de la Iaşi, potrivit digi24.ro.

Directorii de la Institutul Regional de Oncologie Iaşi au anunţat Ministerul Sănătăţii încă din primăvară că sunt probleme legate de aprovizionarea cu medicamente. Au revenit cu informări după informări, dar nu au primit niciun răspuns.

Schema de tratament pentru pacienţii cu afecţiuni oncologice se mai poate modifica în cazul lipsei de medicamente, dar bolnavii de leucemie nu au altă variantă.

„Imposibilitatea medicului de a stabili o cură de tratament pe care consideră că trebuie să o facă este de rău augur pentru pacienţi”, a spus Mirela Grosu, manager al Institutului.

Singura soluție este ca bolnavii să își cumpere din străinătate medicamentele care îi țin în viață. Statul decontează apoi cheltuiala, dar problema este că nu toți pacienții au bani.

Bolnavii de cancer din toată țara sunt în aceeași situație dificilă.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro