Antena Căutare

Brâul Maicii Domnului. Sfântul veşmânt, ţesut de însăşi Fecioara Maria și considerat a avea puteri vindecătoare, adus în România

O procesiune specială cu ocazia aducerii în țara noastră a Cinstitului Brâu al Maicii Domnului se va desfăşura vineri în Capitală. Se știe despre sfântul veșmânt că are puteri vindecătoare, iar credincioșii vin în număr mare să se roage pentru sănătate.

O procesiune specială cu ocazia aducerii în țara noastră a Cinstitului Brâu al Maicii Domnului se va desfăşura vineri în Capitală. Se știe despre sfântul veșmânt că are puteri vindecătoare, iar credincioșii vin în număr mare să se roage pentru sănătate, an de an.

Procesiunea va avea loc începând cu ora 9,00, la Biserica Sfinţii Arhangheli - Huedin.

"Sfântul veşmânt, despre care se spune că a fost ţesut de însăşi Fecioara Maria şi considerat a avea puteri vindecătoare, se va afla spre închinarea credincioşilor, timp de trei zile, în perioada 27 - 29 septembrie, la Biserica Sfinţii Arhangheli - Huedin", informează Primăria Sectorului 4 şi Arhiepiscopia Bucureştilor - Protoieria Sector 4 într-un comunicat transmis AGERPRES.

Cinstitul Brâu este adus de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia, pentru al treilea an consecutiv, acesta adunând la rugăciune peste 50.000 de credincioşi în fiecare an.

"Conform Sinaxarului zilei de 31 august, cinstitul Brâu a fost mutat din Ierusalim în cetatea Constantinopolului în timpul anilor de domnie ai împăratului Arcadie (395-408), fiul lui Teodosie cel Mare. Cu gândul de a proteja capitala Imperiului şi pe locuitorii acesteia de orice atac sau de vreo uneltire demonică, împăratul l-a aşezat, într-o zi de 31 august, într-un sipet foarte frumos, pe care l-a numit "racla sfântă". De atunci, aceasta n-a mai fost deschisă decât pe vremea împăratului bizantin Leon cel Înţelept (886-912), cu scopul de a fi aşezat peste împărăteasa Zoe, care era chinuită de un duh necurat. De îndată ce odorul a fost aşezat peste împărăteasă, aceasta s-a vindecat. În semn de recunoştinţă, împărăteasa Zoe a brodat Brâul cu fir de aur, înainte de a-l pune din nou în locul rânduit de împăratul Arcadie, în sec. IV. În a doua jumătate a secolului al XII-lea, Brâul a fost împărţit în fragmente, care au fost dăruite mai multor biserici în anul 1522, în timpul unei mari epidemii de ciumă, Mănăstirea Kato Xenia primind două părţi ale brâului", potrivit site-ului basilica.ro.

Mesajul Papei Francisc de Ziua Mondială a Turismului: "Turismul şi munca: un viitor mai bun pentru toţi"... Reprezentanții Metrorex, reacție după ce s-a spus că metroul ar putea să circule doar dimineața: ”Vom plăti datoriile eș...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x