Bucurestiul ar putea avea 7 sectoare si granite extinse. Vezi harta!

Capitala se dezvolta si ar putea avea in curand sapte sectoare. Este o propunere a arhitectilor aflata, deocamdata, in stadiu de dezbatere.

Arhitectii propun ca centrul Bucurestiului sa nu mai fie impartit intre cele sase sectoare, ci sa fie unul de sine statator.

Cel de-al saptelea sector ar urma sa aiba o suprafata de 33 de kilometri patrati. El se va intinde de la Bulevardul Iancu de Hunedoara si Soseaua Stefan cel Mare pana la Calea Vacarestilor si de la Strada Progresului pana la Pasajul Basarab. Noul sector ar urma sa fie administrat de Primarul General al Capitalei si de Consiliul General.

Primarul Sorin Oprescu nu este insa de acord cu acest proiect, sustinand ca Bucurestiul ar trebui sa se dezvolte unitar.

Aceasta nu este singura propunere a arhitectilor. In opinia lor, Capitala ar avea nevoie si de noi granite, asa ca in urmatorii ani Bucurestiul ar putea absorbi zece localitati din jur, mai exact pe cele care se afla in interiorul caii ferate si a soselei de centura. Orase ca Otopeni, Glina sau Bragadiru ar putea deveni in curand noi sectoare ale Capitalei.

Pentru toate aceste modificari, insa, bucurestenii vor fi consultati prin referendum.

Sursa: Antena3

Foto: b365.ro

Parteneri
De ce nu trebuie să sari peste pauza de masă. Motivele științifice din spatele teoriei
Dacă încerci să mănânci sănătos, cu siguranță ai auzit despre beneficiile consumului micului dejun. Dar s-ar putea să ai încă dubii cu privire la importanța pauzei de masă la prânz. De ce nu trebuie să sari peste pauza de masă, oare.
Catine.ro
Ultimele știri