Buzău: Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul tânărului cu afecţiuni psihice evadat dintr-o secţie a Spitalului Săpoca şi găsit apoi spânzurat

Poliţiştii din Buzău au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi fac verificări pentru a se constata dacă se întrunesc condiţiile infracţiunii de neglijenţă în serviciu, după evadarea unui tânăr cu afecţiuni psihice internat la Secţia Ojasca a Spitalului Săpoca, acesta fiind găsit spânzurat după câteva ore.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, Anne Marie Vrapciu, poliţiştii buzoieni au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul tânărului care a evadat luni de la secţia Ojasca, unde era internat după ce şi-a înjunghiat părinţii. Oamenii legii verifică totodată dacă există aspecte ce pot îmbrăca forma infracţiunii de neglijenţă în serviciu.

Între timp, Ministerul Sănătăţii a solicitat Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică să facă un control la Spitalul Săpoca, un raport cu cele constatate urmând a fi înaintat la finalizarea verificărilor.

Potrivit directorului DSP Buzău, Cristina Ungureanu, DSP a dispus un control la Săpoca încă de luni după amiază, inspectorii verificând modul în care bolnavul a evadat din unitatea spitalicească.

Până în prezent, directorul interimar al Spitalului Săpoca, Viorica Mihalaşcu, nu a putut fi contactat.

Un tânăr de 23 de ani, cu afecţiuni psihice, a plecat, luni, de la Secţia Ojasca a Spitalului de neuropsihiatrie şi pentru măsuri de siguranţă Sapoca, judeţul Buzău, fiind căutat de poliţişti şi jandarmi. Tânărul era internat după ce şi-ar fi înjunghiat părinţii.

Câteva ore mai târziu, el a fost găsit spânzurat, în pădurea din apropierea localităţii Unguriu, din judeţul Buzău.

Sursa : news.ro

Ultimele știri