Antena Căutare

Stai la casă? E absolut obligatoriu să respecți această regulă. "Se vor aplica amenzi proprietarilor!"

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (ISU) avertizează pe toți cei care locuiesc în case care formează curți interioare, dar și pe dezvoltatorii imobiliari care vor să construiască asemenea imobile, că este absolut obligatoriu și necesar să asigure posibilitatea mașinilor de pompieri de a intra în aceste curți.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (ISU) avertizează pe toți cei care locuiesc în case care formează curți interioare, dar și pe dezvoltatorii imobiliari care vor să construiască asemenea imobile, că este absolut obligatoriu și necesar să asigure posibilitatea mașinilor de pompieri de a intra în aceste curți.

Astfel, potrivit unui comunicat public transmis de ISU, căile de acces trebuie să aibă trei metri lățime și 3,5 metri înălțime. De asemenea, accesul nu trebuie să fie blocat de mașini. Nerespectarea acestor reguli poate duce la sancțiuni și amenzi pentru proprietari.

”Toate construcțiile trebuie să asigure accesul prompt și eficient al pompierilor pentru intervenția în caz de incendiu. Aceasta este o obligație legală pe care o readucem în atenția investitorilor și dezvoltatorilor imobiliari.Reamintim prevederile Hotărârii Guvernului nr. 525 din 1996 pentru aprobarea Regulamentului General de Urbanism, care specifică toate normele tehnice pe care trebuie să le îndeplinească în mod obligatoriu construcțiile:

Pentru toate categoriile de construcții și amenajări se vor asigura accese pentru intervenții în caz de incendiu, dimensionate conform normelor pentru trafic greu. În cazul construcțiilor ce formează curți interioare, asigurarea accesului vehiculelor de pompieri se va face prin ganguri cu o lățime minimă de 3 m și o înălțime de 3,5 m. Accesele și pasajele carosabile nu trebuie să fie obstrucționate prin mobilier urban și trebuie să fie păstrate libere în permanență.

Totodată, readucem în atenția conducătorilor de autovehicule: parcarea sau staționarea în locuri neamenajate poate obstrucționa sau chiar împiedica intervenția pentru salvarea vieților și bunurilor aflate în pericol!” se arată în comunicatul transmis de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Ultimă oră! Un preot din România a fost condamnat la trei ani de ÎNCHISOARE... Incident revoltător într-o școală! Un învățător și-a ieșit din fire și ar fi strâns de gât un elev! De la ce a pornit to...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x