Antena Căutare

Calendar ortodox 25 martie - Buna Vestire. Ce nu e bine să faci mâine

Buna Vestire este o sarbatoarea praznuita de toti crestinii, atat cei catolici cat si cei ortodocsi. Iata ce nu este bine sa faci pe 25 martie, de Ziua Cucului.

Calendar ortodox 25 martie. Duminică, credincioșii prăznuiesc Buna Vestire sau Ziua Cucului. Este o sărbătoare importantă dedicată Maicii Domnului, așadar areo semnificație religioasă deosebită. Iată ce nu este bine să faci duminică, 25 martie, de Bunavestire.

Ce să nu faci de Buna Vestire

Atât Biserica Ortodoxă, cât și cea Catolică susțin că Buna Vestire a avut loc la Nazaret. Singurul aspect care diferă este locul exact, în care această minune s-a întâmplat.

Buna Vestire este o sărbătoare destul de restrictivă, pentru credincioși, aceștia trebuind să țină cont de câteva aspecte și să le respecte cu strictețe.

De Buna Vestire nu trebuie – să nu te cerți cu nimeni! Dacă te cerți cu cineva din familie în această zi sfânta, nu te vei înțelege cu acea persoană tot anul.

De Buna Vestire nu trebuie – nu spăla haine sau vase în ziua Bunei Vestiri. Este o zi extrem de importantă, în care oamenii merg la biserică și spun rugăciuni pentru Fecioara Maria.

De Buna Vestire nu trebuie – nu e bine ca în această zi importantă să asculți cântatul cucului în aceleași haine pe care le-ai purtat cu o zi în urmă. Ziua trebuie întâmpinată în spirit vesel și cu haine noi, de sărbătoare.

De Buna Vestire nu trebuie – nu este bine să ieși din casă flamand în această zi. Este bine să mănânci ceva înainte să mergi la biserică, dacă vrei să fii bucuros și fericit tot anul.

România trece duminică la ora oficială de vară. Ora 03.00 devine ora 04.00. Ce ţară a făcut prima acest pas şi în ce an... VREMEA 25 martie. Prognoza meteo aduce temperaturi scăzute în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x