Antena Căutare

Calendar ortodox martie 2019. Postul Paștelui. Câte sărbători religioase sunt în martie

Calendar ortodox martie 2019. Postul Paștelui și câte sărbători religioase sunt în luna martie. Ce trebuie sa stie credciosii

calendar ortodox martie 2019

Calendar ortodox martie 2019. Postul Paștelui și câte sărbători religioase sunt în luna martie. Ce trebuie să știe credincioșii despre sărbătorile din calendarul creștin ortodox al lunii martie.

În luna martie, în calendarul creștin ortodox, se regăsesc importante sărbători religioase, de cruce roșie și de cruce albastră, însă poate cel mai important eveniment religios al lunii martie este Postul Paștelui în care intrăm de duminică, 11 martie, odată cu ziua Lăsatului sec de brânză. Tot în luna martie au loc Moșii de Iarnă, când morții sunt pomeniți, în Sâmbăta Morților, pe 2 martie, înainte de Duminica Înfricoșatei Judecăți.

Calendar creștin ortodox martie 2019. Sărbători religioase de cruce roșie și cruce albastră

În luna martie, avem o singură sărbătoare de cruce roșie și tot una singură notată în calendarul ortodox cu cruce albastră.

Sărbătoarea de cruce roșie pică pe 25 martie, și poartă numele de Buna Vestire. Sărbătoarea mai este numită popular și Ziua Cucului sau Blagoveștenie și este una dedicată Maicii Domnului, ce abundă în tradiții și superstiții. Deoarece Buna Vestire este notată cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox, în această zi este interzisă munca. Femeile nu au voie să se îndeletnicească cu muncile casei, iar bărbații cu muncile câmpului sau altele specifice.

Sărbătoarea de cruce albastră din calendarul creștin ortodox al lunii martie 2019 pică mai devreme decât Buna Vestire, și anume în duminica de 9 martie. Sărbătoarea este numită: Sfinții 40 de Mucenici de la Sevastia sau Sărbătoarea mucenicilor, în cinstea cărora femeile obișnuiesc să gătescă tradiționalii mucenici, iar bărbații să be cele 40 de pahare de vin roșu.

Calendar ortodox martie 2019. Postul Paștelui

Tot în luna martie, ne prăgătim să intrăm în cel mai aprig post din an, numit și Postul Mare. Postul Paștelui durează patruzeci de zile, la care se adaugă și săptămâna Patimilor.

Postul Paștelui înseamnă o pregătire spirituală pentru creștini, care vor sărbători apoi Învierea Domnului. În 2019 Paștele Ortodox pică pe 28 aprilie 2019, iar cel Catolic cu o săptămână înainte, respectiv pe 21 aprilie 2019.

Pentru a onora sărbătorile religioase din luna martie, creștinii trebuie să țină cont de restricțiile alimentare din Postul Mare, pofte și patimi carnale, și să-și curățească sufletul prin rugăciune. Cu această ocazie, te ivităm să îți alegi cele mai bune rețete de posst pe care să le încerci în 2019!

Rețete pentru Postul Paștelui

Rețetă turtă dulce de post, pufoasă și gustoasă

Rețetă simplă de cornulețe fragede cu borș​

Cea mai simplă rețetă de negresă de post

Rețetă colivă tradițională de post​

Rețetă simplă de prăjitură de post cu nucă de cocos

Cea mai simplă rețetă de gogoși de post pufoase​

Rețetă clătite de post delicioase și pufoase

Cea mai simplă rețetă de guacamole, gata în 5 minute​

Rețetă simplă de tiramisu de post​

Nu se mai termină! Gripa a făcut noi victime! Bilanțul a crescut la 157! Unde au fost înregistrate ultimele decese... Încă un medic fals a fost descoperit în București! Unde era angajat și cum a fost depistat...
Legume bogate în fibre pe care e indicat să le consumi, potrivit specialiștilor
Consumul de legume aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. De asemenea, poate fi o...
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x