Antena Căutare

Căminul unui colegiu din Bacău a fost transformat în centru de carantină pentru suspecții de coronavirus

Centrul a fost amenajat cu 50 de camere și un total de 150 de paturi. Orice persoană suspectă de infectare cu coronavirus va fi transportată în condiții de securitate către spațiile de monitorizare cu unul dintre cele cinci microbuze puse la dispoziție.

Căminul unui colegiu din Bacău a fost transformat în centru de carantină pentru suspecții de coronavirus
Stare de alertă în România | RomaniaTV

Căminul unui colegiu din Bacău a fost transformat în centru de carantină pentru persoanele infectate cu coronavirus.

Potrivit reprezentanților Prefecturii, orice persoană suspectă de infectare cu coronavirus va fi transportată în condiții de securitate către spațiile dedicate monitorizării, cu unul din cele cinci microbuze puse la dispoziție.

Pasagerii suspecţi de infecţie cu coronavirus care ajung din Italia pe aeroportul „George Enescu” din Bacău vor fi transportaţi la căminul Colegiului „N.V. Karpen”.

Autorităţile din judeţul Bacău au stabilit, luni, în şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, măsurile luate pentru prevenirea infectării populaţiei cu coronavirus.

Citește și: Coronavirusul schimbă programul elevilor din România! Ce a anunțat Ministerul Educaţiei

„Acest lucru se datorează faptului că, în această ţară, au fost raportate mai multe cazuri de persoane care au fost infectate cu virusul Corona, acolo existând o comunitate extinsă de cetăţeni români, aproximativ 300.000 de persoane înregistrate oficial. În acest sens, s-au dispus, la nivelul aeroportului internaţional din Bacău, măsuri de verificare a pasagerilor care provin din străinătate, în special din Italia, de către echipe specializate de medici”, au transmis reprezentanţii Prefecturii într-un comunicat de presă.

În situaţia în care se vor identifica pasageri suspecţi de a fi contaminaţi cu coronavirus, aceştia vor fi transportaţi la căminul Colegiului „N.V. Karpen” din Bacău, unde vor fi monitorizaţi.

Citește și: Lumea se pregătește de pandemie! Țările în care a ajuns coronavirusul

În această clădire, au fost amenajate 50 de camere cu 150 de paturi, iar cei cazaţi vor avea asigurată şi masa. „Chiar acum am primit confirmarea că acel cămin nu are elevi cazaţi, s-au schimbat lenjeriile şi s-au stabilit absolut toate condiţiile astfel încât din acest moment oricând pot să primească persoane în carantină. Am stabilit acea locaţie ca fiind singura din municipiul Bacău care, pe sistemul pe care-l avem la dispoziţie, îndeplineşte condiţia de a avea baie proprie în fiecare cameră”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Liviu Alexandru Miroşeanu, prefectul judeţului Bacău.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii, orice persoană suspectă de infectare cu coronavirus va fi transportată în condiţii de securitate către spaţiile de monitorizare cu unul dintre cele 5 microbuze puse la dispoziţie.

Coronavirusul schimbă programul elevilor din România! Ce a anunțat Ministerul Educaţiei... Cum se feresc creștinii de coronavirus! Sfaturile unui episcop au stârnit furie! „Credincioșii să se însemneze zilnic”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x