Când se va relua activitatea economică în România? Urmează două săptămâni de foc: „Vom avea undeva spre 12 și 14.000 de cazuri noi"

„Probabil că spre sfârșitul lunii aprilie vom avea undeva spre 12 și 14.000 de cazuri noi”. Urmează cele mai grele săptămâni de când a izbucnit epidemia de coronavirus în România.Alexandru Rafila, despre momentul în care activitățile economice ar putea fi reluate.

Președintele Societății Române de Microbiologie, profesorul Alexandru Rafila, a vorbit, la Antena 3, despre evoluția infecției cu noul coronavirus în România și despre primul moment în care restricțiile de circulație ar putea fi relaxate.

Marcel Vela anunță noi restricții pentru noaptea de Înviere. Ce a spus ministrul despre prelungirea stării de urgență: „Vom anunța măsuri luate cu Patriarhia Română”

„Nu pot să știu când se va opri starea de urgență, dar probabil că vom aștepta 2-3 săptămâni până vom ajunge la maximul numărului de cazuri noi. E important ca acest număr să nu crească vertiginos, să crească la o valoare care să permită asistența medicală corespunzătoare în această perioadă.

Undeva în luna mai, să se permită reluarea activităților. E absolut necesară, lumea își dorește să revină la o situație cât de cât normală, chiar dacă diferită de ceea ce am trăit înainte. Păstrând această distanțare socială, regulile igienice, cred că putem relua activitatea economică. E imperios necesar să ne gândim la modul în care vom funcționa în perioada următoare”, a spus Rafila.

Câteva ore ne despart de vârful pandemiei de coronavirus. Specialiștii americani au calculat ziua în care România scapă de COVID-19. Vești bune pentru luna mai!

Specialistul a dezvăluit că vârful epidemiei, în România, încă nu a fost atins.

„Probabil că spre sfârșitul lunii aprilie vom avea undeva spre 12 și 14.000 de cazuri noi. Important e ca numărul de cazuri noi să nu crească foarte mult și nu la persoane care au boli cronice grave”, a adăugat Rafila.

Mai multe informații, în materialul video de mai sus.

„Lucrurile merg spre ceva mai grav”. Raed Arafat, semnal de alarmă îngrijorător! Cum va evolua pandemia de coronavirus în România?

Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 19 septembrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Nativii vor fi puși la încercare pe parcursul zilei. Se anunță o perioadă dificilă pentru trei zodii ghinioniste în ziua de 19 septembrie 2021. Ele trebuie să învețe să-și depășească temerile pentru a putea trece cu bine peste problemele care par fără rezolvare. Ziua de 19 septembrie începe cu Venus în zodia Scorpionului care formează o conjuncție nefavorabilă cu Saturn în Vărsător.
Catine.ro
Ultimele știri