Când și cu câți bani vor crește alocațiilor copiilor, de fapt! Două majorări, în jumătate de an!

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat, marți, că va crește alocaţiile copiilor în doua etape, cu 10-20 de procente, adică 15 – 30 de lei lunar, în plus. De la prima etapă până la a doua va dura jumătate de an.

Ultimă oră! Când și cu câți bani vor crește alocațiilor copiilor, de fapt! Două majorări, în jumătate de an!

Potrivit surselor Mediafax, alocaţiile vor crește cu 15% de la 1 august, apoi, încă o majorare de la 1 ianuarie cu 5%. Cifrele stabilite sunt departe de dublarea alocațiilor.

Premierul dă vina pe cheltuielile mari pe care le-a avut statul cu sistemul medical, din cauza crizei coronavirus: 5 miliarde de lei cheltuiţi în primele şase luni.

„De la 1 ianuarie vom face o altă creştere a alocaţiilor”, a anunțat şi Florin Cîţu, ministrul de Finanţe.

Potrivit legilor adoptate de Parlament, Guvernul trebuia să dubleze alocaţiile copiilor de la 1 august, iar CCR a decis să oblige Guvernul să nu mai amâne termenul.

Bani pentru after-school! Cum ar putea părinții să beneficieze de tichete pentru acoperirea costurilor. „Este o încurajare”

Guvernul a atacat legea privind dublarea alocaţiilor copiilor, de la 1 august 2020, susţinând că nu există prevăzute sursele de finanţare.

La începutul lunii iunie, Camera Deputaţilor a respins ordonanţa de urgenţă a Guvernului care amâna până la 1 august dublarea alocaţiilor copiilor de la 150 la 300 de lei. Decizia a fost luată cu 209 voturi „pentru”, trei „împotrivă şi 98 de abţineri.

Ultimele știri