Este sezonul căpşunilor şi asta se vede în toate pieţele şi magazinele. Gustoasele trufandale au ajuns să fie o adevărată afacere, iar producătorii reuşesc să se extindă de la un an la altul
În ceea ce priveşte căpşunile, parcă se vând de la sine. Sunt mari, gustoase, de un vişiniu, nici prea închis, nici prea deschis, ci suficient cât să-ţi lase gura apă, numai privindu-le. Dar pentru argeşeanul care le cultivă, criteriile sunt mult mai multe. "Important este că pulpa şi pieliţa care îmbracă căpşuna este mai rezistentă decât celelalte soiuri. Se poate transporta, ţine la transport şi mai multe zile".
Transportul este important. Aproape zilnic, sute de kilograme de căpşuni iau drumul pieţelor şi al en-grosurilor. Aşa că se lucrează din greu la culesul lor. De dimineaţa până seara. Nicolae Cioloiu a început să cultive căpşuni abia anul trecut, pe aproximativ 3.000 de metri pătraţi. Afacerea a mers destul de bine aşa că anul acesta a mai pus două hectare.