Căutare Live

Transmiterea prin aer a Covid-19 încă se menține în România. Ministrul Sănătății avertizează: "Cât timp suntem apropiaţi, în spaţii închise, ne putem infecta"

Cât timp suntem apropiaţi, în spaţii închise, ne putem infecta cu coronavirus, avertizează Nelu Tătaru. Ministrul Sănătății spune că, în prezent, principalul fel de transmitere este cel aerogen și încă se menţine în România.

Transmiterea prin aer a Covid-19 încă se menține în România. Foto ilustrativă

Hepta

Nelu Tătaru a fost întrebat, joi, la Mioveni, când nu vor mai fi obligatorii măştile în spaţiile închise.

”În momentul în care, la nivel naţioal, vom avea o transmitere comunitară apoape nexistenţă sau subliminală, când nu vom mai avea focare în unităţi spitaliceşti, în unităţi de îngrijire pentru bătrâni, neuropsihici sau la personal atunci ne gândim să nu mai fie obligatorii măştile. Până atunci este o minimă măsură de prevenţie. Principalul fel de transmitere este cel aerogen. Încă se menţine. Cât timp suntem aropiaţi, în spaţii închise ne gndim să rămână aceste măşti”, a explicat acesta.

Coronavirus în România, 4 iunie 2020. Live Update. Creștere importantă a numărului de infectări, în ultimele 24 de ore! Avertismentul autorităților

Renunțarea la obligația de a purta mască depinde de evoluţia pandemiei

”Orizontul de timp ni-l va da evoluţia: numărul de cazuri noi, numărul de cazuri în Terapie Intensivă, numărul de cazuri carese adresează la Unităţile de Primire Urgenţe. Ăn măsura în care aceste cazuri vor scădea şi vom vedea că vor rămâne doar cazuri noi ntr-o comunitate care poate fi izolată sau în anumite focare – spitale sau cămine de bătrâni – atunci putem să ne gândim şi la eliminarea acestor măşti”, a mai declarat ministrul.

Părerile românilor despre pandemia cu Covid-19: Trăim într-o minciună!

De asemenea, întrebat când nu vor mai sta în spital bolnavii asimptomatici, Tataru a explicat:

”Nu poţi să creşti riscul. Am dat măsurile de relaxare, este deja o perioadă în care sunt nişte riscuri. Dând voie în locuri libere unor persoane pe care le ştim infectate creşte acest risc”.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Noul calendar: Cine nu va avea liber luni, de Rusalii! Weekendul prelungit nu este pentru toată lumea...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri