Live acumPoftiţi pe la noi: Poftiţi la circ
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Cazul Caracal: Câți ani de închisoare riscă Gheorghe Dincă! Alexandru Cumpănașu, dezvăluire neașteptată

Procurorii au prezentat în mod oficial faptul că Gheorghe Dincă, criminalul de la Caracal, a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani dispărută în luna iulie 2019. Se pare că nu apelul la 112 ar fi fost motivul ce l-a scos din minți pe inculpat, ci un alt gest al fetei.

Câți ani de închisoare riscă Gheorghe Dincă

Astfel, conform raportului întocmit și prezentat de cei de la DIICOT, Gheorghe Dincă, criminalul de la Caracal, a ucis-o pe Alexandra Măceșanu în mod intenționat, pentru că la revenirea lui acasă a observat că fata avea o atitudine complet schimbată.

REACȚIA LUI ALEXANDRU CUMPĂNAȘU

La scurt timp după ce cei de la DIICOT au prezentat aceste informații potrivit cărora ambele tinere ar fi fost ucise de către Gheorghe Dincă, criminalul de la Caracal, Alexandru Cumpănașu, unchiul tinerei Alexandra Măceșanu, a postat un mesaj complet neașteptat pe pagina sa de Facebook:

„Decizia Parchetului General este dezamagitoare si nu are nici un sambure de adevar. S-au spalat toti pe maini. Nu conteaza adevarul. Nu conteaza nimic. Ilegalitatile procurorilor, NIMIC. Macar s-a disjuns complicitatea la trafic de persoane si de minori si vor putea fi cercetati membrii familiei Dinca. In rest Romania este la cheremul lui Dinca.

#oromanieputernicasimoderna

#oromaniefaraviolenta

#oromaniefaraclanuri

#112vreausatraiesc”

DE CE ESTE GHEORGHE DINCĂ ACUZAT DE TRAFIC DE PERSOANE

DIICOT explică de ce are competenţa de a instrumenta acest dosar, făcând trimitere la infracţiunea de trafic de persoane.

Cazul Caracal: Câți ani de închisoare riscă Gheorghe Dincă! Alexandru Cumpănașu, dezvăluire neașteptată

Gheorghe Dincă, criminalul de la Caracal

"Traficul de persoane comis prin răpirea victimei şi exploatarea acesteia prin limitarea totală sau parţială a libertăţii sale de mişcare constituie o infracţiune complexă, care absoarbe în conţinutul său constitutiv, în mod natural, infracţiunea de lipsire de libertate, prev. de art.205 Cod penal, infracţiune pentru care în cazul ambelor victime fusese dispusă începerea urmăririi penale in rem de către parchetele întâi sesizate. Legislaţia naţională, ca de altfel şi normele internaţionale, creează o excepţie pentru victimele minore - orice persoană sub 18 ani -, fiind suficiente pentru realizarea condiţiilor de tipicitate ale infracţiunii de trafic de minori doar acţiunea şi scopul, mijloacele constituind o agravantă a infracţiunii. Autorul infracţiunii de trafic de persoane poate fi simultan şi beneficiar al serviciilor persoanei exploatate", argumentează DIICOT.

NU APELUL LA 112 A OMORÂT-O PE ALEXANDRA MĂCEȘANU

Practic, după ce a efectuat apelul la 112 prin care a sperat că o să fie salvată, Alexandra Măceșanu și-a schimbat atitudinea și a ripostat atunci când Gheorghe Dincă a vrut să întrețină relații intime cu ea.

Cazul Caracal: Câți ani de închisoare riscă Gheorghe Dincă! Alexandru Cumpănașu, dezvăluire neașteptată

Gheorghe Dincă a omorât-o pe Alexandra Măceșanu

"În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit faptul că, la 25.07.2019, în jurul orelor 12,00, după ce a telefonat familiei victimei minore, pentru a induce ideea că aceasta a părăsit voluntar teritoriul României, inculpatul a revenit la locuinţa sa, unde se afla sechestrată victima. Observând că aceasta a reuşit să-şi desfacă lanţul cu care era legată de pat, să îşi scoată banda adezivă de la ochi (fără a putea să se elibereze de sfoara groasă de la picioare) şi că ţinea în mână un telefon vechi găsit în cameră, având o atitudine total schimbată (victima minoră efectuase mai multe apeluri la SNAU 112, de pe telefonul găsit în camera inculpatului), lovindu-se şi de refuzul categoric al victimei de a se mai supune tratamentului degradant şi violurilor repetate, cu intenţie, i-a aplicat acesteia cel puţin o lovitură cu pumnul în zona capului şi în timp ce se afla întinsă la pământ, a sugrumat-o cu ambele mâini, cauzându-i astfel decesul", afirmă DIICOT.

Procurorii precizează că, pe 25 iulie 2019, în jurul orelor 13,00, pentru a ascunde crima, Gheorghe Dincă a ars cadavrul victimei Alexandra Măceșanu, punându-l în acelaşi butoi metalic pe care îl deţinea în curtea locuinţei sale şi pe care îl folosise şi în cazul Luizei Melencu. Cenuşa şi resturile osoase au fost depistate în acest butoi în dimineaţa zilei de 26 iulie 2019, la orele 6,00, cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, arată cei de la Agerpres.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru opt infracțiuni: trafic de persoane, trafic de minori, viol - două infracțiuni, omor calificat - două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte - două infracțiuni. Având în vedere gravitatea faptelor sale, Gheorghe Dincă, criminalul de la Caracal, riscă închisoare pe viață.

Recomandari