Ce este anxietatea. Întrebări pe Google în România 2018

Ce este anxietatea. Întrebări pe Google în România 2018. Anxietatea este o stare emotionala de tensiune nervoasă, de frică puternică, slab diferențiată și adesea cronică, potrivit Marelui dicționar al Psihologiei Larousse

Ce este anxietatea

theodysseyonline.com

Printre cele mai frecvente întrebări pe care și le pun românii se numără “ce este anxietatea”. Românii sunt preocupați de starea lor spirit și de sănătatea lor mentală. Un simplu search pe Google ne oferă o definiție a cuvântului anxietate. Definiția din dexonline.ro este “împrejurare, neliniște, teamă, stare de neliniște însoțită de palpitații, sufocare întâlnită în unele boli nervoase.”

Ce spun specialiștii despre anxietate

Marele dictionar al Psihologiei Larousse indică faptul că anxietatea este o stare emoțională de frică puternică și tensiune nervoasă, slab diferențiată și de cele mai multe ori cronică. În manifestarea stării de anxietate, Pichot deosebește trei elemente fundamentale în manifestarea stării de anxietate. Acestea sunt:

-perceperea unui pericol iminent

-o atitudine de așteptare a acestui pericol

-un sentiment de dezorganizare generat de impresia unei neputințe în fața acestui pericol

Când vine vorba de planul fizic, aceasta se manifestă prin tensiune musculară, uscăciunea gurii, nod în gât, grețuri, sufocare, înroșire sau pălire, durere în capul pieptului, senzații de frig sau căldură, transpirație excesivă, senzație de zăpăceală, respirație accelerată și palpitații. Chiar dacă nu observi aceste simptome asociate sau dacă ele nu apar în fiecare zi, nu înseamnă că trebuie să le neglijezi.

Pot apărea situații ce îți pot declanșa starea de anxietate chiar dacă până în acel moment nu ai manifestat nici un alt simptom asemănător. Specialiștii spun că în unele situații, stările de anxietate pot salva individul, protejându-l de anumite pericole. Cercetările de specialitate indică faptul că declanșarea majoritatea stărilor de anxietate se datorează expunerii la știrile despre evenimente negative, cum ar fi războaie, cutremure, crime sau violențe de orice natură.

Cum se tratează

Marilena Trifan, consilier dezvoltare personală și cercetător în domeniul psihologiei sociale spune că acest tip de informații pot genera stări de nesiguranță și tensiune ce se pot agrava și ne pot da peste cap întreaga viața.

Cu toate acestea, nu știrile de la TV, ci stresul cotidian reprezintă factorul principal care duce la stări de anxietate. Stresul de la locul de muncă, din familie, grijile zilnice și responsabilitățile au un impact destul de puternic asupra psihicului uman. Starea de anxietate ne face să ne simțim neputincioși. Și starea de îngrijorare se poate amplifica odată cu trecerea timpului.

Specialiștii spun că anxietatea poate deveni dușmanul nostru, sabotându-ne acțiunile. Astfel, întreagă existență poate fi perturbată. În acest caz, este necesară intervenția unui psiholog. El poate descoperi cauza anxietății, aflând ce anume a declanșat această stare. Apoi el va putea găsi soluțiile ideale pentru a scăpa de anxietate și starea ta de neliniște.

Citește și
gabriela cristea imbracata in mov
Ce face Gabriela Cristea de când toată familia ei este infectată cu Covid-19. Prezentatoarea TV a dezvăluit prin ce trece cu fetele
Ce face Gabriela Cristea de când toată familia ei este infectată cu Covid-19. Prezentatoarea TV a dezvăluit prin ce trece cu fetele
Patrizia Paglieri, Francesco si Irina Fodor, la Asia Express - Drumul Imparatilor
Patrizia Paglieri are un iubit mai tânăr decât ea. Cine e bărbatul cu care concurenta Asia Express are o relație de patru ani
Patrizia Paglieri are un iubit mai tânăr decât ea. Cine e bărbatul cu care concurenta Asia Express are o relație de patru ani
colaj de fotografii cu anamaria prodan
Din ce a făcut Anamaria Prodan cei mai mulți bani și în ce investește acum impresara
Din ce a făcut Anamaria Prodan cei mai mulți bani și în ce investește acum impresara
Mai multe articole

Indiferent de greutățile pe care le întâmpini de-alungul vieții trebuie să eviți să te stresezi, sa fii mai relaxat și să te gândești că orice problemă, oricât de gravă pare, are o rezolvare. Trebuie să îți stabilești niște obiective simple de îndeplinit și să nu dramatizezi eșecurile. Ai încredere în tine și fii o persoană pozitivă.

Sursă foto: theodysseyonline.com, weillcornell.org

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloween-ul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri