Antena Căutare

Ce este anxietatea. Întrebări pe Google în România 2018

Ce este anxietatea. Întrebări pe Google în România 2018. Anxietatea este o stare emotionala de tensiune nervoasă, de frică puternică, slab diferențiată și adesea cronică, potrivit Marelui dicționar al Psihologiei Larousse

Ce este anxietatea. Întrebări pe Google în România 2018 Galerie
Ce este anxietatea | theodysseyonline.com

Printre cele mai frecvente întrebări pe care și le pun românii se numără “ce este anxietatea”. Românii sunt preocupați de starea lor spirit și de sănătatea lor mentală. Un simplu search pe Google ne oferă o definiție a cuvântului anxietate. Definiția din dexonline.ro este “împrejurare, neliniște, teamă, stare de neliniște însoțită de palpitații, sufocare întâlnită în unele boli nervoase.”

Ce spun specialiștii despre anxietate

Marele dictionar al Psihologiei Larousse indică faptul că anxietatea este o stare emoțională de frică puternică și tensiune nervoasă, slab diferențiată și de cele mai multe ori cronică. În manifestarea stării de anxietate, Pichot deosebește trei elemente fundamentale în manifestarea stării de anxietate. Acestea sunt:

-perceperea unui pericol iminent

-o atitudine de așteptare a acestui pericol

-un sentiment de dezorganizare generat de impresia unei neputințe în fața acestui pericol

Când vine vorba de planul fizic, aceasta se manifestă prin tensiune musculară, uscăciunea gurii, nod în gât, grețuri, sufocare, înroșire sau pălire, durere în capul pieptului, senzații de frig sau căldură, transpirație excesivă, senzație de zăpăceală, respirație accelerată și palpitații. Chiar dacă nu observi aceste simptome asociate sau dacă ele nu apar în fiecare zi, nu înseamnă că trebuie să le neglijezi.

Pot apărea situații ce îți pot declanșa starea de anxietate chiar dacă până în acel moment nu ai manifestat nici un alt simptom asemănător. Specialiștii spun că în unele situații, stările de anxietate pot salva individul, protejându-l de anumite pericole. Cercetările de specialitate indică faptul că declanșarea majoritatea stărilor de anxietate se datorează expunerii la știrile despre evenimente negative, cum ar fi războaie, cutremure, crime sau violențe de orice natură.

Cum se tratează

Marilena Trifan, consilier dezvoltare personală și cercetător în domeniul psihologiei sociale spune că acest tip de informații pot genera stări de nesiguranță și tensiune ce se pot agrava și ne pot da peste cap întreaga viața.

Cu toate acestea, nu știrile de la TV, ci stresul cotidian reprezintă factorul principal care duce la stări de anxietate. Stresul de la locul de muncă, din familie, grijile zilnice și responsabilitățile au un impact destul de puternic asupra psihicului uman. Starea de anxietate ne face să ne simțim neputincioși. Și starea de îngrijorare se poate amplifica odată cu trecerea timpului.

Specialiștii spun că anxietatea poate deveni dușmanul nostru, sabotându-ne acțiunile. Astfel, întreagă existență poate fi perturbată. În acest caz, este necesară intervenția unui psiholog. El poate descoperi cauza anxietății, aflând ce anume a declanșat această stare. Apoi el va putea găsi soluțiile ideale pentru a scăpa de anxietate și starea ta de neliniște.

Indiferent de greutățile pe care le întâmpini de-alungul vieții trebuie să eviți să te stresezi, sa fii mai relaxat și să te gândești că orice problemă, oricât de gravă pare, are o rezolvare. Trebuie să îți stabilești niște obiective simple de îndeplinit și să nu dramatizezi eșecurile. Ai încredere în tine și fii o persoană pozitivă.

Sursă foto: theodysseyonline.com, weillcornell.org

Ce este iubirea. Întrebări pe Google în România 2018... Tren Craiova București. Program, preț bilet și durata călătoriei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x