Antena Căutare

Ce se întâmplă cu programul „Litoralul pentru toți”. Cât vor scădea prețurile la mare, după 1 septembrie

Programul "Litoralul pentru toţi" se va desfălura în perioada 1-30 septembrie. Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc a anunțat în ce va consta programul, în acest an.

Colaj cu 2 plaje din Romînia, Costinești și Mangalia
Programul „Litoralul pentru toți” debutează pe 1 septembrie 2021 | Shutterstock

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc a anunțat lansarea programului „Litoralul pentru toți”, unde prețurile de cazare la mare vor scădea cu până la 70% față de perioada de plin sezon.

”Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) lansează ediţia de toamnă a programului “Litoralul pentru toţi”, prin care românii se pot caza în hotelurile clasificate din staţiunile de la Marea Neagră cu preţuri începând de la 36 de lei pe noapte. Pachetele turistice sunt cu până la 70% mai ieftine în comparaţie cu tarifele din vârf de sezon”, au anunțat reprezentanții Patronatului, potrivit news.ro.

Este ediția cu numărul 39 al programului “Litoralul pentru toţi”, unde turiștii pot beneficia de reduceri semnificative la cazare, dacă vin la mare în extra-sezon.

Până acum, în cadrul programului s-au înscris 42 de hoteluri care pun la dispoziție un total de aproximativ 3.400 de locuri pe noapte. Locurile respective vor fi vândute atât prin agenţiile de turism partenere şi revânzătorii lor, cât şi direct de hoteluri.

“Pe baza rezervărilor făcute până în acest moment, estimăm că luna septembrie va fi una aglomerată pe litoralul românesc, cu un grad mediu de ocupare mai mare decât în anul trecut, dar sub nivelul anului 2019. Interesul ridicat manifestat de turişti îi determină şi pe hotelieri să menţină unităţile de cazare deschise până la finalul lunii septembrie”, afirmă Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

Care este cea mai ieftină cazare la un hotel la mare, în perioada 1-30 septembrie

Prețurile pentru o noapte pornesc anul acesta de la 36 de lei de persoană. Este vorba despre un pachet achiziţionat la un hotel de 2 stele din Saturn, fără mic dejun. Pachetul este valabul pentru 2 persoane, care vor da 72 d elei pe noapte. De asemenea, pachetul se achiziționează pentru cel puțin 5 nopți. Așadar, cu 360 de lei două persoane pot avea parte de cazare la mare, pentru 5 nopți.

“Turiştii au toate motivele să aleagă o vacanţă la mare în extra-sezon. În primul rând, tarifele sunt mult mai mici decât în luna august şi ne aşteptăm ca de această oportunitate să profite atât cei care nu au reuşit să ajungă la mare în mijlocul verii, dar şi turiştii care doresc a doua vacanţă pe litoral. Ne-am obişnuit în ultimii ani ca vremea să ţină cu turiştii şi în luna septembrie, astfel încât, conform prognozelor meteo actuale, aceştia se vor bucura de zile însorite la plajă până la sfârşitul lunii”, a declarat reprezentantul FPTR.

Citește și: Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Ce se întâmplă cu Grecia și Turcia

"Litoralul pentru Toţi" este singurul program social din România susţinut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone. Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc are în componenţă un număr de 5.344 de societăţi comerciale din turism, care asigură venituri salariale pentru 73.752 de angajaţi, reprezentând 37% din forţa de muncă din turism, cu o cifră de afaceri cumulată de peste 5 miliarde de euro şi gestionând, într-o pondere covârşitoare, capital românesc”, a continuat acesta.

Școala începe fizic pe 13 septembrie. Ce se întâmplă cu măștile de protecție și cum vor avea loc activitățile soprtive... FII EROU PENTRU O ZI, o campanie ATVRom cu mare succes în Argeș...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x