Antena Căutare

Ce trebuie să faci azi dacă vrei să atragi binele în viața ta! Un gest schimbă totul

Sărbătoare mare pentru creștini! Astăzi, în ziua de 2 martie, creştinii ortodocşi sărbătoresc Moşii de Iarnă! Prilej cu care trebuie să respecte o serie de reguli, dar şi să se străduiască să nu încalce tradiţiile din bătrâni.

Sărbătoare mare pentru creștini! Astăzi, în ziua de 2 martie, creştinii ortodocşi sărbătoresc Moşii de Iarnă! Prilej cu care trebuie să respecte o serie de reguli, dar şi să se străduiască să nu încalce tradiţiile din bătrâni.

In fiecare primăvară, în prima sâmbătă din martie, ortodocşii sărbătoresc Moșii de Iarna. În acestă zi sunt pomeniți cei trecuți în neființă.

Tocmai de aceea se obișnuiește că astăzi să se dea de pomană mâncare gătită. Astfel în biserici s-au slujbe de pomenire a morților, inclusiv a celor care nu au fost înmormântați cu rânduiala tradițională.

SÂMBĂTA MORȚILOR. TRADIȚII ȘI OBICEIURI. La biserica femeile au auds coliva, plăcinte, vin, colaci și fructe pentru a fi sfințite, după care au dat tot ca pomană. De asemenea, credincioşii au dus câte două lumânări la mormintele celor dragi, pentru a le încălzi sufletele.

Sâmbăta Morţilor mai este cunoscută şi sub denumirea de Sâmbăta Piftiilor. Astăzi se mănâncă şi piftie, dar numai după ce este sfinţită de preoţi.Tradiţia spune că, cine lucrează astăzi, în această zi de mare sărbătoare, va tremura precum piftia sau chiar va înnebuni.

SÂMBĂTA MORȚILOR. TRADIȚII ȘI OBICEIURI. Se spune că dacă vrei să îți meargă bine tot anul, atunci de Sâmbăta Morților (2 martie) trebuie să dai de pomană. Mai mult decât atât, gospodinele nu trebuie să spele sau să facă treabă. Atenție și la modul în care dați pomană, este indicat să nu aprindeți lumânările cu bricheta și nici să nu aruncați ceea ce ați primit de pomană în ziua respectivă!

Incendiu de vegetaţie în localitatea Cochirleni din județul Constanţa. Hectare întregi de pomi fructiferi şi iarbă uscat... O zodie este azi părăsită de iubit! Ce anunță horoscopul zilei de duminică, 3 martie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x