Înainte cu doar câteva zile de începerea noului an școlar 2018-2019, Ministerul Educației anunță o nouă decizie privind desfășurarea examenului de Bacalaureat 2019.
Astfel, spre deosebire de anul şcolar 2017-2018, probele orale nu vor mai fi susţinute în februarie, ci în luna iunie, iar probele scrise vor fi susţinute la începutul lunii iulie.
Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat calendarul de desfăşurare a examenului naţional de Bacalaureat în anul şcolar 2018-2019, conform căruia probele scrise se vor desfăşura în intervalul 1-4 iulie, iar probele orale încep pe data de 3 iunie:
- luni 3 iunie și marți 4 iunie – proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).
- miercuri 5 iunie și joi 6 iunie – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5 – 6 iunie).
- vineri 7 iunie, luni 10 iunie și marți, 11 iunie – evaluarea competenţelor digitale (proba D),
- miercuri 12 iunie, joi 13 iunie – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).
Candidaţii de altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile în data de 10 iunie, pot fi programaţi pentru susţinerea probei D în zilele de 7 şi 11 iunie.
Probele scrise vor avea loc începând cu data de luni, 1 iulie, Limba si literatura română – Ea). Proba la Limba si literatura maternă – Eb) este programată marţi, 2 iulie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie. Ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – se va desfăşura joi, 4 iulie.
Afişarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12:00) şi e urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 9 şi 12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.
În 2018, Ministerul Educației a decis, pentru prima data, ca probele orale să aibă loc cu mai multe săptămâni înaintea celor scrise, în luna februarie. Probele orale din cadrul bacalureatului nu sunt evaluate prin note sau calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competență: experimentat, avansat ori mediu. Practic, toți elevii care se prezintă, promovează proba, iar cei care au certificate care atestă un anumit nivel al pregătirii (competențe digitale sau engleză), nici nu se mai prezintă la probele orale respective.
Sursa: legestart.ro
Vești proaste de la meteorologi! COD PORTOCALIU și COD GALBEN de ploi torențiale în următoarele ore! Se vor înregistra a... Canon de rugăciune 5 septembrie. Rugăciune către Sfântul Prooroc Zaharia...