Live acumObservator 06
Prime Time 20:30X Factor

Cei şase români de pe nava Diamond Princess, care au cerut să fie repatriaţi, au ajuns țară. Ce se va întâmpla cu ei în următoarele zile

Cei şase români de pe nava Diamond Princess care au cerut să fie repatriaţi au fost aduşi în ţară, sâmbătă dimineaţă, cu o aeronavă militară care a aterizat la Baza Aeriană 90. Ei vor rămâne în carantină 14 zile, testele făcute înainte de îmbarcarea în avion la Tokyo fiind negative pentru infecţia cu coronavirus.

Cei şase români de pe nava Diamond Princess, care au cerut să fie repatriaţi, au ajuns țară

Aeronava MApN a aterizat, în jurul orei 7.20, la Baza Aeriană 90, unde aşteptau mai multe echipaje SMURD.

Şeful DSU, Raed Arafat, a spus, sâmbătă dimineaţă, la Digi 24, că românii vor rămâne 14 zile în carantină, fiecare urmând să aibă încăperea lui. Dacă apar simptome, ei vor fi duşi la spital, iar dacă nu, vor fi testaţi din nou înainte de a pleca acasă.

El a mai spus că locul unde vor fi ţinuţi în carantină este sigur şi nu există vreun pericol pentru nimeni.

Cei şase cetăţeni români de pe nava Diamond Princess care au cerut repatrierea au avut rezultate negative la testul pentru infecţia cu COVID-19, a afirmat MAE.

Conform sursei citate, toţi cei şase cetăţeni români care şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară au fost îmbarcaţi la bordul aeronavei puse la dispoziţie, în cadrul mecanismului european de protecţie civilă, de către guvernul italian. Anterior îmbarcării aceştia au fost testaţi de către echipa medicală mobilă, rezultatele testărilor fiind negative pentru infecţia cu COVID-19 (Coronavirus). Aeronava a decolat de la Tokyo şi a aterizat în cursul nopţii la Berlin, de unde cetăţenii români au fost preluaţi de către o aeronavă pusă la dispoziţie de către Ministerul Apărării Naţionale.

Cu privire la cei doi cetăţeni români infectaţi cu COVID-19, MAE a menţionat că aceştia sunt în continuare spitalizaţi în Japonia, iar starea acestora de sănătate este bună.

Ambasada României la Tokyo este în legătură cu cei doi cetăţeni români spitalizaţi, cât şi cu ceilalţi nouă cetăţeni români, membri ai echipajului, care au decis să rămână pe vasul de croazieră.

Sursa : news.ro

Recomandari