Antena Căutare

Celula de criza in Romania din cauza pericolului nuclear din Japonia!

Ministrul de Externe a solicitat joi constituirea unei celule de criza, din cauza pericolului din Japonia. Teodor Baconschi a cerut Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) sa prezinte evaluari la interval de 12 ore.

"Dupa ce am cerut prin fax si telefon, profit de dialogul nostru pentru a cere si public Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) sa constituie o celula de criza si sa ne dea la fiecare 12 ore o evaluare a situatiei, pentru ca noi nu avem in cadrul MAE expertiza necesara"


"Am avea nevoie pentru calibrarea unei reactii eficiente sa avem un buletin de specialitate in timp real", a mai spus Baconschi.

Ministrul a mai precizat ca va propune o hotarare de guvern joi, pentru a avea o rezerva financiara pentru eventuala evacuare a unor romani din Japonia. "Am solicitat din fondul de rezerva al Guvernului aproximativ 200.000 de euro", a mai spus Baconschi, atragand insa atentia ca "distanta este enorma, resursele noastre sunt limitate".

Nivelul scurgerilor radioactive a crescut dupa exploziile de la centrala Fukushima. Specialistii spun ca radiatiile pot avea efecte negative asupra oamenilor, dar ca inca nu s-a atins pragul maxim de radiatii. Autoritatile romane si-au facut stocuri de iodura de potasiu, medicament absolut necesar in caz de contaminare

Daca s-ar intampla un astfel de eveniment si ar fi necesara administrarea pastilelor, acestea ar fi de ajuns pentru ca nu se administreaza persoanelor peste 45 de ani.

Pastilele de iodura de potasiu trebuie administrate in timp util pentru a-si face efectul.

Acestea sunt simptomele expunerii la radiatii:

-varsaturi
-dureri de cap
-stari acute de greata
-diaree

Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

IMAGINI SOCANTE! Adolescenta spulberata pe trotuar... Baconschi a solicitat constituirea unei celule de criza. Autoritatile au facut provizii de iodura de potasiu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x