Antena Căutare

CNPC, verificata de Corpul de control al ministrului Muncii

Corpul de control al ministrului Muncii se afla, marti, la Casa Nationala de Pensii Publice, pentru a verifica daca masurile dispuse de Curtea de Conturi au fost respectate si pentru a stabili cauzele care au dus la plata incorecta a unor indemnizatii.

Potrivit Mediafax vor fi verificate datele din raportul Curtii de Conturi si daca au fost respectate termenele prevazute pentru remedierea deficientelor.


Corpul de control al ministrului Claudia Boghicevici urmeaza sa stabileasca din ce cauza s-a ajuns in situatia de a se plati incorect indemnizatiile pentru revolutionari si pentru sotul supravietuitor.

O adresa oficiala a Casei Nationale de Pensii a anuntat casele teritoriale ca mai multe indemnizatii acordate eroilor si luptatorilor Revolutiei au fost calculate in mod eronat, iar cei care s-au bucurat de pensii mai mari sunt nevoiti sa returneze banii primiti in plus.

Peste 200.000 de persoane trebuie sa restituie Casei Nationale de Pensii aproximativ 1,82 mil. lei, acordati prin majorarea incorecta a indemnizatiilor pentru sotul supravietuitor si pentru revolutionari, banii urmand sa fie recuperati treptat, in conditiile unui termen de prescriptie de trei ani.

Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP) precizeaza ca, din iulie 2010, indemnizatiile pentru revolutionari (Legea nr.341/2004) si indemnizatiile pentru sotul supravietuitor (Legea nr. 578/2004) au fost diminuate cu 15%, in temeiul prevederilor Legii nr.118/2010, iar din ianuarie 2011, prin Legea nr. 285/2010, aceleasi drepturi au fost majorate cu 15% fata de cuantumul aflat in plata la nivelul lunii octombrie 2010.

foto: Intact Images

Doua TIR-uri au luat foc dupa ce s-au ciocnit frontal pe DN6. O persoana a murit carbonizata... Producatorii din industria laptelui spun ca ministrul Agriculturii este incompetent...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x