Antena Căutare

COD PORTOCALIU de canicula! Ministerul Sanatatii cere suplimentarea ambulantelor. Sfaturile medicilor pentru populatie

Romania se topeste la peste 40 de grade Celsius. Iar cresterea numarului de apeluri de urgenta la 112 pentru solicitarea unui echipaj de ambulanta a determinat Ministerul Sanatatii sa ceara suplimentarea acestora. Tot mai multi romani cad prada temperaturilor ridicate si soarelui puternic din timpul zilei.

Ministerul Sanatatii cere directiilor de sanatate publica sa colaboreze cu autoritatile locale pentru amenajarea punctelor de asistenta a populatiei in caz de nevoie. Astfel, in cadrul primariilor, in farmacii, dispensare, scoli sau centre comerciale pot fi amenajate spatii cu aer conditionat unde se poate distribui apa populatiei, scrie Mediafax.

Tot directiile de sanatate publica trebuie sa verifice conditiile de asistenta medicale in unitatile sanitare, respectiv asigurarea stocurilor de medicamente de urgenta, in special a medicamentelor pentru patologiile determinate sau agravate de canicula, functionalitatea generatoarelor de rezerva si asigurarea rezervelor de apa.

Potrivit Ministerului Sanatatii, vor fi verificate conditiile igienico-sanitare, de cazare si alimentatie din taberele scolare, precum si respectarea conditiilor igienico-sanitare din unitatile cu profil alimentar (depozitarea, prelucrarea si comercializarea produselor alimentare) si efectuarea controlului medical periodic al persoanelor angajate in aceste unitati.

Ne emancipam! Gara de Nord va avea o statie oficiala de taxi... Alexandru Visinescu va fi anchetat de Parchetul General. Tortionarul, acuzat de omor deosebit de grav...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x