Live acumObservator 12
Prime Time 20:30X Factor

Comercianții din Piața Obor vând măști atârnate pe sârmă, fără ambalaj: "Le-am expus să le vadă, mai am aici, jos!" Imagini filmate cu camera ascunsă

Imagini revoltătoare, în Piața Obor! În plină pandemie de coronavirus, măştile chirurgicale stau atârnate pe sârmă, în Piaţa Obor, pentru a fi vândute. Comercianții spun că le-au expus, pentru a fi văzute de clienți.

Pe filmarea realizată de Antena 3, se vede cum prin cea mai aglomerata piața din Capitală sunt oameni care se plimbă nestingheriți fără măști de protecție. Probabil pentru a le veni în ajutor, comercianții s-au gândit sa scoata la vânzare mult discutatele obiecte care, însă, ar trebui să fie de unică folosință și păstrate într-un loc răcoros și, mai ales, ambalate.

Cum porți CORECT masca de protecție. Ce trucuri poți să faci ca să respiri fără probleme

În piata Obor din București, oamenii le vând cu 3 lei bucata și spun că sunt chirurgicale, cu trei straturi, așa cum este recomandat.

Măștile de protecție au devenit obligatorii din 15 mai, în spațiile închise

Purtarea măștii a devenit obligatorie de la 15 mai în mijloacele de transport în comun și în spațiile publice închise.

Ordinul comun dat de Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne arată că, în perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei. Vezi AICI ce excepții de la purtarea obligatorie a măștii sunt permise!

Recomandari