Antena Căutare

Consiliul Concurentei pregateste amenzi pentru marile magazine

Consiliul Concurentei pregateste amenzi pentru marile magazine. Ancheta, demarata deja de ceva vreme, vizeaza posibilele intelegeri anticoncurentiale intre furnizori si comercianti asupra pretului unui produs. Hipermarketurile apeleaza la trucuri de marketing pentru a scoate in fata produsele mai scumpe. Iar furnizorii, ca sa vanda bine, platesc bani grei pentru un loc bun pe raft. In final si clientul iese pacalit din aceasta afacere

Surse oficiale din randul furnizorilor spun ca taxa pentru pozitionarea produsului la raft incepe de la 2 000 de euro doar pentru o luna. Iar taxa de listare variaza intre 100 si 1 000 de euro pentru fiecare produs in parte. Un pret mult prea mare pentru un producator mic. Care fie isi vede marfa pe ultimele rafturi, fie nu mai vinde deloc in magazin.

Insa in 2009, Consiliul Concurentiei a demarat o ancheta in randul retailerilor. "Investigatiile privesc posibile intelegeri anticoncurentiale intre comercianti si furnizorii acestora, referitoare la stabilirea preturilor de vanzare sau de revanzare, cu potentiale efecte asupra bunastarii consumatorilor finali", a declarat Valentin Mircea, vicepresedinte al Consiliului Concurentei.

Recent, seful de la Consiliul Concurentei a anuntat ca anul viitor vom afla rezultatele investigatiilor si mai multe companii din domeniu ar putea fi sanctionate. Amenzile pot fi de pana la 10% din cifra de afaceri.

Vesti bune pentru bugetari: salariile cresc cu 7,4 la suta incepand cu 1 Decembrie... UPDATE! Specialistii au decis: Se reia vaccinarea anti-TBC a nou-nascutilor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x