Antena Căutare

„Nici un «lasă-mă»! Bine îți face!”. Copii orfani, chinuiți într-un centru de plasament! Atenție, imagini ce vă pot afecta emoțional! VIDEO

Imagini șocante au fost publicate, dintr-un centru de plasament din județul Hunedoara, cu mai mulți copii obligați să facă flotări și loviți cu o coadă de mătură.

„Nici un «lasă-mă»! Bine îți face!”. Copii orfani, chinuiți într-un centru de plasament! Atenție, imagini ce vă pot afecta emoțional! VIDEO Galerie
„Nici un «lasă-mă»! Bine îți face!”. Copii orfani, chinuiți într-un centru de plasament! Atenție, imagini ce vă pot afecta emoțional! VIDEO | Captură video.

Imaginile video au fost filmate în urmă cu un an, în martie 2019, dar au fost publicate abia în urmă cu câteva zile, după ce un adolescent din acest centru de plasament a decis să le i le trimită unui activist pentru drepturile copiilor, Vișinel Bălan.

În imagini se poate observa cum un îngrijitor aplică corecţii unui copil de nici şase ani, cu coada măturii.

Un grup de copii aflaţi în grija centrului de plasament din Lupeni, Hunedoara, susţine că astfel de incidente se repetă destul de des, iar personalul de acolo se comportă urât la adresa lor, adresându-le jigniri şi alte pedepse fizice.

Moment emoționant la Spitalul „Marie Curie”! O tânără a cântat la vioară, sub ferestrele saloanelor! Medicii au aplaudat! „Mi se mai întâmplă să plâng în timp ce cânt, dar acum, într-adevăr, a fost copleşitor” - VIDEO

„Un adolescent care doreşte să rămână sub protecţia anonimatului susţine că şi el a fost ținta mai multe abuzuri și că nu a mai rezistat. Mi-a scris. Cei care ar fi trebuit să fie modele pentru copiii fără familii, angajaţii centrului de plasament din Lupeni, sunt doar niște monștri.

În ultima perioadă, zeci de mesaje cu strigăte disperate de ajutor au ajuns la mine, prin e-mail și social-media. Au venit din partea copiilor adăpostiţi în casele statului”, a scris Vișinel Bălan, pe Facebook.

Activistul a cerut oprirea acestor abuzuri

Activistul Vișinel Bălan a cerut oprirea acestor abuzuri, precizând căa r putea exista cazuri mult mai grave decât cel din imaginile video.

Polițiști bătuți de un grup de romi, pe stradă, în Codlea! I-au lovit în cap, cu lopeți! VIDEO

„Solicit Ministrului Violeta Alexandru, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Avocatul Poporului, prin Renate Weber, precum și Președintele Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție, să acţioneze de urgenţă în aceste cazuri şi să oprească aceste abuzuri.

Astfel de incidente la care sunt supuşi copiii în repetate rânduri trebuiesc oprite, iar în cazul de faţă, credem că există cazuri izolate de abuzuri mult mai grave”, a adăugat el.

Poliția a deschis o anchetă după ce îngrijitoarea bănuită de aceste abuzuri și-a luat concediu, potrivit antena3.ro.

Polițiști bătuți de un grup de romi, pe stradă, în Codlea! I-au lovit în cap, cu lopeți! VIDEO... S-a încheiat vacanța de Paște! Ce se întâmplă cu elevii în perioada următoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x