Căutare Live

Copiii care nu sunt vaccinați sunt în pericol. Avertisment la nivel mondial: "Cei mici mor de boli care pot fi prevenite!"

Scăderea ratei de vaccinare reprezintă o ameninţare pentru vieţile copiilor! 'Copiii mor de boli care pot fi prevenite', spun medicii, la nivel mondial, care luptă pentru a combate răspândirea informaţiilor false despre vaccinuri şi pentru eliminarea scepticismului.

Scăderea ratei de vaccinare reprezintă o ameninţare pentru vieţile copiilor! 'Copiii mor de boli care pot fi prevenite', spun medicii, la nivel mondial, care luptă pentru a combate răspândirea informaţiilor false despre vaccinuri şi pentru eliminarea scepticismului.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că membrii comunităţii internaţionale ar trebui să lucreze împreună pentru a combate răspândirea informaţiilor false despre vaccinuri şi pentru eliminarea scepticismului.

UE şi OMS au decis să organizeze împreună această întâlnire între lumea politică, societatea civilă, experţi în domeniul sănătăţii şi chiar reprezentanţi ai reţelelor de socializare pe fondul îngrijorării tot mai mari faţă de înmulţirea cazurilor de boli despre care s-a crezut că pot fi eradicate datorită vaccinurilor, în special rujeola.

În Europa s-au înregistrat aproximativ 90.000 de cazuri de rujeolă în prima jumătate a anului 2019, mai mult decât în întreg anul 2018, conform OMS.

Patru ţări - Albania, Marea Britanie, Grecia şi Cehia - au pierdut în 2018 statutul de state fără rujeolă, iar OMS a avertizat că Europa nu mai reuşeşte să-şi ducă la bun sfârşit eforturile de eradicare a virusului rujeolei ce poate fi prevenit, dar care este potenţial periculos.

'Dacă vezi tabloul epidemiologic şi nu ai nicio şansă să atingi o rată rapidă de acoperire a vaccinării, ar trebui să faci vaccinarea obligatorie', a declarat comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Vytenis Andriukaitis, pentru dpa.
'Ştiinţific este absolut valid', a spus el. 'Dacă părinţii nu înţeleg...cine este responsabil, trebuie să ne întrebăm cine este responsabil: Desigur, parlamentul este responsabil, guvernul este responsabil', a mai spus el.

Numărul de cazuri de rujeolă la nivel european a crescut în ultimii ani, ajungând de la 5.000 în 2016 la 26.000 în 2017 şi la 84.000 anul trecut.

Se serbează ziua de nume sau nu pe 15 august? Motivul pentru care nu este greșit să spui "La mulți ani" pe 15 ... S-a anunțat! Nu mai este obligatorie ȘTAMPILA de la stat! Cu ce va fi înlocuită în scurt timp...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri