Antena Căutare

După ce Niculae, băiețelul sărac din Constanța, a cerut ajutor, copiii fără posibilități financiare vor primi laptopuri și tablete pentru a învăța de acasă

În această perioadă, pe lângă caiete şi manuale sau culegeri, elevii ar fi trebuit să îşi cupere şi device-uri cu o conexiune la internet. La două luni de când şcoala se face online, mii de elevi ar urma să primească telefoane sau tablete, cu ajutorul cărora să poată recupera materia pierdută.

Salvarea vine de la ONG-uri care îşi dedică activitatea furnizării de echipamente pentru copiii care nu au avut niciodată un laptop sau o tabletă. Iar voluntarii strâng bani pe baza proiectelor făcute de profesori.

Băiatul care i-a scris Ministrului Educației a primit laptop și acces la internet

Niculae, băiatul din judeţul Constanţa care i-a trimis o scrisoare ministrului Educaţiei, prin care cerea conexiune la internet, pentru a putea învăţa are acum un laptop şi acces nelimitat la internet, datorită ajutorului dat de voluntari.

Citește și: Școala online vine cu provocări pentru părinți și copii

Cei care au nevoie de ajutorul voluntarilor trebuie apeleze la ajutorul unui dascăl care, mai apoi, va întocmi un proiect, ce va fi trimis agregatorului de resurse pentru profesori şi elevi. Iar cei care vor să se implice activ pot deveni voluntari.

Propuneri ale Inspectoratului Școlar pentru revenirea elevilor la școală

Inspectoratul General Școlar a transmis vineri Ministerului Educației câteva propuneri pentru revenirea în unitățile de învățământ și încheierea anului școlar.

Una dintre propuneri este ca în primele două săptămâni să revină la școală doar elevii de la clasele a VIII-a și a XII-a, în grupe de cel mult 15, în baza unui nou orar, astfel încât să fie respectate regulile de distanțare fizică.

Găsești AICI propunerile complete pentru reluarea cursurilor în școli

În acele două săptămâni, elevii de la clasele a VIII-a și a XII-a ar urma să dea teze, să fie ascultați pe baza recapitulărilor, să li se încheie medii, să le fie completate foi matricole și să depună cereri pentru examene (evaluarea națională și bacalaureat).

Costel Alexe: Guvernul îşi propune ca pădurile din parcurile naţionale să fie cuprinse doar în zonă de strictă protecţie... Ce carantină, ce pandemie de coronavirus?! Un copil de zece ani din Țăndărei a fost prins la volan: ”Ieșise la plimbare....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x