Antena Căutare

Imagini dramatice! Italienii din nordul ţării au luat cu asalt supermarketurile, iar săpunul dezinfectant şi măştile s-au epuizat

Supermarketurile din mai multe regiuni din nordul Italiei, cele mai apropiate de locul izbucnirii epidemiei cu coronavirus în această ţară, au fost practic golite, iar săpunul dezinfectant şi măştile medicinale au fost epuizate, informează luni EFE.

Imagini dramatice! Italienii din nordul ţării au luat cu asalt supermarketurile, iar săpunul dezinfectant şi măştile s-au epuizat Galerie
Coronavirus în Italia | Hepta

Presa italiană relata luni despre adevărate asalturi asupra supermarketurilor ca urmare a isteriei colective provocate de răspândirea coronavirusului în Italia, ţara europeană cea mai afectată de această epidemie, cu patru decese şi peste 150 de cazuri confirmate, în pofida faptului că nu există restricţii în ceea ce priveşte programul magazinelor, nici probleme cu aprovizionarea, după cum a amintit duminică seară şeful guvernului de la Roma, Giuseppe Conte.

FOTO | Imagini dramatice de pe străzile din Italia

Aglomeraţia în magazine nu s-a produs doar în cele 11 localităţi izolate din regiunile Lombardia şi Veneto, considerate epicentrul epidemiei cu coronavirus din Italia, ci s-a extins în oraşele mari, precum Milano.

Imagini dramatice! Italienii din nordul ţării au luat cu asalt supermarketurile, iar săpunul dezinfectant şi măştile s-au epuizat

(*Coronavirus în Italia; Foto: Hepta)

Italiei din nordul țării au golit rafturile supermarketurilor, de teama coronavirusului

În afara faptului că rafturile supermarketurilor au fost golite de tot ce înseamnă apă, paste şi alte produse cu termen de garanţie îndelungat, din magazine şi din farmacii au dispărut practic produsele dezinfectate precum clorul, gelul de mâini sau şerveţelele umede, precum şi mănuşile de latex sau măştile medicinale.

Postarea unui medic "îngheață" România! "Nu suntem pregătiţi să facem faţă unei epidemii de coronavirus. O să fie vai de noi!"

Totodată, asociaţiile pentru protecţia consumatorilor au atras atenţia că unii comercianţi profită de situaţie şi au crescut preţurile la unele produse sanitare, mai ales la vânzarea online. Cea mai mare asociaţie de protecţie a consumatorilor, Codacons, va depune luni o plângere la parchetul din Roma şi la poliţia financiară ''împotriva modificării listelor de preţuri care se practică în aceste momente de către principalele portaluri de comerţ electronic''.

Preşedintele Codacons, Carlo Rienzi, a acuzat faptul că, de exemplu, un gel dezinfectat clasic de 80 ml, care în mod normal se vinde pe piaţă cu circa 3 euro, a ajuns pe internet să coste 22,5 euro, adaosul comercial fiind de 650%. ''Măştile medicinale care înainte se vindeau cu mai puţin de 10 eurocenţi pentru o bucată, costă acum 1,8 euro pe internet, ceea ce reprezintă o creştere de 1.700%'', a mai avertizat Rienzi.

150 de ani de la primele monede...bătute! Turcii nu ne-au lăsat, dar tot am scos 196.000 de bucăți!... Satu Mare: 6.000 de persoane au intrat în ţară prin Vama Petea, în ultimele 24 de ore, 335 venind din nordul Italiei/ Ni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x