Căutare Live

Medicul Virgil Musta, un nou avertisment pentru români:”Suntem pe o pantă ascendentă a pandemiei, spitalele încep să se umple!”

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus continuă să crească de la o zi la alta, motiv pentru care medicul Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, a lansat un nou avertisment pentru români, el precizând că România se află pe o pantă ascendentă a epidemiei de coronavirus. 

Medicul Virgil Musta, un nou avertisment pentru români:”Suntem pe o pantă ascendentă a pandemiei, spitalele încep să se umple!”

”Eu cred că suntem în continuare pe o pantă ascendentă a acestei pandemii, din păcate. Datele și cifrele devin îngrijorătoare pentru că spitalele încep să se umple. Nu prea mai avem locuri, iar secțiile de terapie intensivă sunt pline, iar în scurt timp vom avea o problemă de sănătate publică din cauza faptului că spitalele și sistemul de sănăptate vor fi sufocate de acest număr mare de cazuri. Cel puțin în anumite zone ale țării.”, a declarat el.

De asemenea, medicul Virgil Musta susține că pasta ascendentă nu se va opri la cele aproape 700 de cazuri și susține că este nevoie ca românii să respecte măsurile de prevenție, întrucât spitalele sunt pline.

A murit cu zile, după ce a refuzat internarea. Un bărbat asimptomatic s-a stins din viață sub ochii familiei, la trei zile după ce a fost depistat pozitiv cu COVID-19

“Astăzi cred că s-a depășit numărul de 20, ceea ce devine îngrijorător pentru noi am deschis o parte din Secția de Infecțioase pentru pacienții non-Covid și astăzi suntem nevoiți să ne reîntoarcem și să o transformăm în secție Covid, lăsând doar un mic compartiment pentru pacienții non-Covid.”, a mai spus Musta, care a precizat, de asemenea, că pe patul de spital ajung tot mai mulți tineri.

“Am constatat că sunt pacienți cu vârste mai tinere care fac forme mai severe decât în prima parte a pandemiei. Nu îmi dau seama dacă aceste forme mai severe sunt din cauza faptului că nu sunt descoperite la timp”, a mai spus Virgil Musta.

Italia ar putea pune România pe lista neagră. Autoritățile vor să interzică accesul românilor, din cauza exploziei de cazuri noi

România a depășit pragul de 34.000 de cazuri de COVID-19

În România au fost confirmate, până acum, 34.226 de infecții cu coronavirus. În total, în România au murit 1.952 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale.

Ultimă oră! O nouă creștere alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19, în România! La cât a ajuns bilanțul. Încă 21 de morți!

În ultimele 24 de ore au fost 641 de czuri din 18.440 de teste. Până astăzi, 15 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 34226 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24155 au fost externate, dintre care 22049 de pacienți vindecați și 2106 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 727 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere. Până astăzi, 1952 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

A murit cu zile, după ce a refuzat internarea. Un bărbat asimptomatic s-a stins din viață sub ochii familiei, la trei zi... Un bebeluş de numai trei săptămâni a fost salvat în ultima clipă de un poliţist...
Ultimele știri