Pe 2 octombrie, Biserica îl sărbătorește pe Sf. Mucenic Ciprian, cel considerat luptătorul împotriva farmecelor și vrăjilor.
Se întâmplă să treci prin București, pe Calea Victoriei, pe lângă Biserica Zlătari. Aici se află mâna Sfântului Ciprian, ocrotitorul de vrăji şi blesteme, păzitorul căsniciilor trainice. Moaştele sfinte se odihnesc de sute de ani într-o raclă de sticlă şi reprezintă pavăza lăcaşului de cult şi a celor care îi trec pragul, scrie libertatea.ro.
în fiecare an, pe 2 octombrie, de ziua Sfântului Mucenic Ciprian, la hramul bisericii, vin sute de credincioși de pretutindeni. Din vrăjitor, sfânt
Despre Ciprian, cărțile bisericești spun că ar fi fost un vrăjitor vestit. Ghicea în cărţi, în stele şi îi adora pe zeiţa Artemis şi pe Apolo.
Chiar și în zilele noastre, Sfântul Ciprian face minuni: dezleagă farmece și blesteme, vindecă boli cărora medicii nu le dau de cap, încheagă căsniciile, ajută femeil sterpe să aibă copii. Cine se roagă la sfintele moaște primește ajutor. Și pentru ca rugile să fie împlinite, trebuie să se țină post aspru, măcar trei zile, înainte de a merge la racla sfântă, miercurea și vinerea.