Antena Căutare

Cum arată o listă cu posibilii reprezentanți ai societății civile la Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a invitat coalițiile de organizații non-guvernamentale cu largă recunoaștere publică să desemneze câte un reprezentant care să participe la consultările de vineri, iar pe manifestanți să facă propuneri în acest sens până joi seara.

În contextul ultimelor zile, în care sute de mii de oameni au protestat în Piața Universității, președintele Klaus Iohannis a invitat coalițiile de organizații non-guvernamentale cu largă recunoaștere publică să desemneze câte un reprezentant care să participe la consultările de vineri, iar pe manifestanți să facă propuneri în acest sens până joi seara.

Potrivit sursei citate, propunerile se pot transmite la adresa de email [email protected] până joi, la ora 24,00, cu specificarea datelor de contact. Administrația Prezidențială a subliniat că aceste consultări se vor desfășura într-un cadru de dialog funcțional, care presupune, inevitabil, un număr limitat de reprezentanți.

Ei bine, spațiul virtual a fost utilizat și de această dată de către cei care au ieșit la proteste pentru a încerca să se pună de acord în legătură cu cei pe care îi vor desemna pentru a merge la consultările cu Președintele.

Tudor Chirilă este un nume intens vehiculat pe această listă, urmat îndeaproape de Moise Guran, Cristian Tudor Popescu și Alin Dincă, solist al trupei Trooper și realizator radio. Pe listă s-ar putea adăuga și alte nume precum Bogdan Naumovici, Adi Despot, Cătălin Tolontan sau Marian Munteanu.

Articolul continuă după reclamă

Pe de altă parte însă, există voci care consideră mai degrabă potrivită o listă, pe care românii să o accepte la unison și să o prezinte mai departe președintelui, tot prin intermediul online.

„Am găsit liderul pentru ‪#‎strada‬. Nu este niciun nume de pe lista propusă pe diverse pagini, pentru că sunt amuzante, în general. 90% dintre cei propuși nici n-au fost la proteste. Liderul poate fi unul singur: #strada. Iohannis vrea să se consulte cu societatea civilă. Ei bine, propun formularea a 10 puncte de reformare a clasei politice, iar lista să-i fie trimisă președintelui. Altfel, prin numirea unor lideri, riscăm două lucruri:
A. Atragerea atacurilor asupra celor care vor reprezenta mulțimea.
B. Infiltrarea în grup a unor persoane care nu reprezintă mișcarea.
Am creionat doar patru idei pe moment.
1. Reducerea numărului de parlamentari la 300, atât cât am votat la referendumul din 2009. Deci, schimbarea legii electorale.
2. Renunțarea la imunitatea parlamentată.
3. Persoanele care au făcut parte din structurile Securității (informatori și angajați) să nu poată participa la niciun fel de alegeri.
4. Înființarea unei comisii de anchetă pentru verificarea averilor tuturor oameniilor care ocupă funcții politice. Și conficarea averilor care nu pot fi justificate.
PS Completați lista, o votăm online și o prezentăm. Simplu și curat, cred”, este propunerea unui tânăr.

Una dintre victimele exploziei de la Brașov a murit!... Mesaj dureros transmis de soția polițistului Bogdan Gigină, cel care a murit în timp ce se afla în coloana oficială a lu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 7 noiembrie 2024. Angel și fiica sa, Ana Maria au câștigat 3.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 7 noiembrie 2024. Angel și fiica sa, Ana Maria au câștigat 3.500 de lei Vineri, 01.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x