Violenţa în familie poate fi directă sau indirectă, poate fi verbală, fizică sau poate îmbrăca forma unor acţiuni agresive. Când vorbim de violenţa în familie, trebuie să ne gândim la cum se comportă părinţii unul cu celălalt, la traumele indirecte care afectează copilul!
Bătaia nu este ruptă din Rai! Bătaia lasă traume!
Acțiunile pe care copilul băutut le face ulterior sunt din frică, nu din înțelegerea situației pe care părintele a încercat să i-o explice cu ,,palma"!
Un copil care este învățat să facă lucruri din frică, va deveni în viitor un adult supus regulilor, un adult care v-a reprima în sine toate părerile pe care le are din frica de a nu fi mustrat sau pedepsit. Va tăcea pentru a nu crea un război în exterior, dar va da naștere unui război în interior. Acest adult va crește cu o stare interioară toxică pe care, ori de câte ori va avea ocazia, o va scoate afară și va împrăștia în jur frustrare, nemulțumire, dramă și depresie.
Copiii la rândul lor vor vedea rezolvarea în bătaie!
Mai grav este că la maturitate acești copii care poartă traumele bătăii și au fost educați doar în acest fel, ajung să-și agreseze părinții pentru că așa au fost învățați!
Fetele bătute în familie vor accepta la rândul lor, când vor fi mari, să fie agresate și bătute de cel cu care și-au legat viața! Vor vedea actul de bătaie și actul de iubire inseparabile!
Creierul lor va reacționa transformând astfel de mesaje în unele ușor de acceptat și similare cu ce a trăit până atunci!
Brăila: Bărbat căutat de o echipă de scafandri după ce s-a înecat într-un canal de desecare... Admitere Academia de Poliție 2019. Cât este taxa și care sunt condițiile...