Antena Căutare

Numărul real de cazuri de coronavirus din România, de 10-20 de ori mai mare. Cum poți să afli dacă ai fost sau nu infectat cu COVID-19

Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie din România și reprezentant la Organizația Mondială a Sănătății, susține că numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus este mult mai mare decât arată cifrele oficiale, iar singura modalitate de a afla dacă ai fost sau nu infectat sunt testele pentru anticorpi. 

Numărul real de cazuri de coronavirus din România, de 10-20 de ori mai mare. Cum poți să afli dacă ai fost sau nu infectat cu COVID-19
Numărul real de cazuri de coronavirus din România, de 10-20 de ori mai mare. Cum poți să afli dacă ai fost sau nu infectat cu COVID-19

Alexandru Rafila susține că testarea pentru anticorpi este deosebit de importantă pentru a vedea ce procent din populație a fost infectată, dar și care au fost zonele ”focar” și care au fost cele mai afectate categorii de cetățeni. Din păcate, însă, acest test seroprevalenţă nu se va face în masă, ci pe un eşantion reprezentativ pus la punct de Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Centrul Naţională de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Așadar, medicul Rafila le recomandă persoanelor care vor să afle dacă au fost sau nu infectate cu noul coronavirus să se înscrie în campania organizată de autorități sau să apeleze la clinicile private, care pun la dispoziția pacienților astfel de teste contra cost.

Coronavirus România. 17 iunie 2020. Live Update. Numărul persoanelor infectate a depășit 22.000 în România, iar bilanțul morților se ridică la 1.437

Aceste teste de detecta în sânge prezenţa anticorpilor de tip Imunoglobulină G (IgG), produşi de organism ca răspuns la infecţia cu coronavirusul SARS-CoV-2, costă 95 de lei, iar pentru o acurateţe optimă, experţii recomandă repetarea acestui test în interval de cel mult o lună, rezultatele putând fi analizate astfel în dinamică.

”Testul are o acurateţe de 99% şi specificitate de 99,5%, fiind aprobat la sfârşitul lunii aprilie pentru utilizare în UE, după succesul acreditării sale în SUA”, susţin reprezentanţii unei reţele medicale private.

De asemenea, pentru o acuratețe a rezultatelor analizelor, pacienţii trebuie să nu mănânce cu opt ore înainte de ora de prelevare a testului. Intervalul de timp în care sunt procesate testele diferă de la clinică la clinică, dar rezultatele acestora ajung la pacient în cel mult 72 de ore.

România s-a înscris în sistemul european pentru vaccinul anti-COVID. Nu se va putea crea un tratament românesc: "Nu avem un virus stabilizat, nu avem o recoltare"

Unele clinici private din România oferă la pachet efectuarea ambelor teste imunologice IgM şi IgG, la un preţ de 280 de lei

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a depășit 22.000

Până marți, 16 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 22.415 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), în creștere cu 250 de cazuri față de luni. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.071 au fost declarate vindecate și externate.

Până la aceeași dată, 1437 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 15.06.2020 (10:00) – 16.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 10 decese (7 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Brăila, Brașov, Călărași, Iași, București, Neamț, Prahova și Vrancea.

S-a descoperit primul medicament IEFTIN ce salvează viața unui bolnav de coronavirus. Anunțul făcut de medicul Adrian Marinescu

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.407 persoane. Alte 86.122 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 573.638 de teste. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 454 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 4.963 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Evaluarea Națională 2020. Absolvenții de gimnaziu susțin proba la Matematică ... Raed Arafat, un nou avertisment pentru români: ”Situația se poate agrava oricând!” Numărul de internări la Terapie Inten...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x